Mārtiņa Ķibilda sieva stāsta par liktenīgo dienu Amsterdamā

Viktorija Gabrjuna 3.jūnijs 2020, 14:30
 
Publicitātes foto/iauto.lv
TV personības Mārtiņa Ķibilda sieva Ilze Grase-Ķibilde izdevumā "Una" atceras to liktenīgo dienu, kad pirms pusgada viņas vīrs Mārtiņš piedzīvoja sirdslēkmi.

Ilze uzsver, ka nevēlas raksturot to dienu Amsterdamā, taču atklāj, ka visu toreiz izdarīja viņas labākā draudzene Laura, kā arī palīdzēja viņas brālis Lauris.

"Es neizdarīju neko. Es reāli biju "dārzenis". Es vienīgi sazvanīju Lauru un pēc tam apdrošinātāju," atceras Ilze.

Sakritība, taču Laura tobrīd arī atradās Nīderlandē, tikai citā pilsētā un pēc trim stundām draudzene jau esot bijusi pie Ilzes.

"Viņa pāradresēja manu telefonu un kopš tā brīža neatlaida manu roku, šķiet, dienas trīs. Viņa izdarīja visu," piebilda Ilze.

Savukārt vēl kāda draudzene Agnese arī tobrīd ar ģimeni bija Amsterdamā un palīdzēja sagādāt zāles, ko varēja dabūt bez receptes.

Līdz ar to pirmajā dienā un naktī pēc Mārtiņa pēkšņās aiziešanas, ko, kā izteicās pati Ilze, viņa varētu arī nepārdzīvot, viņa nebija viena. To Ilze sauc par likteni, Dieva pirkstu.

Nākamajā dienā, kad Ilzei ar Mārtiņu bija jālido mājās, viņa lidoja ar Lauru un Rīgā "stafeti" pārņēma viņas brālis Lauris.

Ilze uzsver, ka saņēma milzīgu atbalstu no ļoti daudziem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka nāve Ķibildam piezagās pēkšņi - 26. oktobrī Mārtiņš nomira Amsterdamā un viņa dzīvību vairs neizdevās glābt.

Par negaidīto un tik pēkšņo Mārtiņa Ķibilda aiziešanu mūžībā tika paziņots VFS «Films» (Vides filmu studija) «Facebook» lapā. Citējam tur publicēto ierakstu: «Mūsu viena no dedzīgākajām liesmām ir pārdegusi un izdegusi. Mārtiņ, mums Tu vienmēr paliksi spožs, lai arī kurp Tu esi devies. Lūk, skumjā ziņa no Mārtiņa ģimenes: «Sestdien, 26. oktobrī, pēkšņi miris TV raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas