Rojs Rodžers apsūdz populāru Latvijas TV šovu rasismā

Viktorija Gabrjuna 3.jūnijs 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Latvijā populārais "drag queen" Rojs Rodžers uzskata, ka Latvijā arī ir rasisms. Par piemēru viņš minēja slaveno šovu "Izklausies redzēts", kura ietvaros mūziķi pārtapa par citiem māksliniekiem, bieži vien arī afroamerikāņu izcelsmes.

Vietnē Instagram Rojs rasisma tēmai pievērsās pēc skaļā gadījuma ASV, kad policists vardarbīgi izturējies pret kādu afroamerikāni un šī iemesla dēļ ASV sākušies plaši protesti un nekārtības.

"Es vēlējos iezīmēt vienu lietu, par kuru, manuprāt, neviens nerunāja. Un tas ir TV3 šovs "Izklausies redzēts", kuri vairākas sezonas izmantoja "blackface" un krāsoja baltādainus cilvēkus melnādainus. Tas ir ārkārtīgi rasistiski. Es zinu, ka ir bijuši komentāri "Facebook" par to, bet viņi nav to apstājušies darīt. Kas te notiek?

Es atceros, kad gāja šis šovs, "blackface" bija lieta, tā bija lieta, par ko globāli cilvēki runā, par to, ka nu nedrīkst baltādainu cilvēku nokrāsot melnādainu, jo tas ir aizvainojoši un rasistiski. Acīmredzot neviens to nenokontrolēja viņiem vai viņiem vienalga, jo viņi to darīja vairākas sezonas pēc kārtas. Tā, it kā tāda problēma neeksistētu. Kāpēc?

Tas bija sen, bet tas nav attaisnojums. Es nevainoju cilvēkus, kas tur ir, bet producentus un televīziju. Kā kaut ko tādu var pieļaut?! Vai tiešām neviens no producentiem vai televīzijas nevarēja iedomāties, ka tas varētu būt rasistiski?" izteicās Rodžers.
Jāpiebilst, ka afroamerikāņa Džordža Floida nāve ASV Mineapoles pilsētā ir "slepkavība", kas izdarīta, veicot "kakla saspiešanu", atzīts pirmdien publiskotā oficiālas autopsijas slēdzienā.

Floids 25.maijā nomira policijas veiktas aizturēšanas laikā. Viņa aizturēšanas videoieraksts izprovocēja plašus protestus ASV pilsētās pret policijas vardarbību.

Floids tika aizturēts Mineapolē, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot, kamēr viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Policists Dereks Šovens, kurš video redzams, turot celi uz Floida kakla, piektdien tika aizturēts un apsūdzēts slepkavībā. Pārējie video redzamie policisti ir atstādināti no amata pienākumiem, bet viņiem apsūdzības nav izvirzītas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas