Novērtē! Dārta Daneviča kļuvusi par iedvesmu latviešu māksliniecei

Lelde Veinberga 29.maijs 2020, 19:13
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Teātra un TV aktrise Dārta Daneviča kļuvusi par mākslinieces Elāza Annas Reines darba zvaigzni.

"Šis ir dikti, dikti pagodinoši, patīkami un iepriecinoši. Es sekoju @eareine_art gaitām jau labu laiku. Ievēroju, ka sen, sen "Žanna cafe" (savējie atcerēsies!) nejauši sastaptā meitene kļuvusi par mākslinieci ar savu unikālu stilu, man saistošu allaž klātesošo eleganci un īstas gaumes pieskārienu it visā.
Šodien man ir tas prieks būt daļiņai no Viņas radītā. Paldies!" pateicas aktrises, norādot ka, ka Elīzas darbi pazīstami arī "otrpus globusa", tādēļ laiks mākslinieci arī iepazīt Latvijā.

View this post on Instagram

A post shared by Darta Danevica (@darta_danevica) on

Savukārt pati māksliniece raksta, ka jau kādu laiku domāja par iedvesmojošo sieviešu sēriju. "Tas ir saprotams solis, veidojot darbus, kam piemīt varāk personība. Šonedēļ tā ir Dārta.

Dārtu apbrīnoju netikai par talantu uz skatuves un spēju lauzt steriotipus par sievieti 21. gadsimtā, bet arī par spēju atklāt savas vājības.

Runāt par grūtībām un atklāties ir daudz lilāks pārbaudījums nekā centies saglabāt perfektu imidžu neatkarīgi no apstākļiem. Īsa definīcija spēcīgai sievietei manā izpratnē. Šis aprakts nenoliedzami ir ļoti pieticīgs salīdzinoši ar to, kas vēl slēpjas Dārtas raksturā, taču es nenoturējos un gribēju dalīties pēc iespējas ātrāk," atklāj Elīza.

"Mani darbi ir abstrakti figuratīvi. Vienlaikus ar šķietami netīšiem otas triepieniem un tintes nospiedumiem, kompozīciju veido sieviešu silueti, kas atrasti fotogrāfijās un žurnālu izgriezumos. Mani iedvesmo doma, ka, izņemot tēlus no konteksta, veidoju jaunus stāstus, atrodot balansu starp krāsu plūsmu un smalkām detaļām. Tā ir brīvība un padošanās haosam, kas mani tā vilina," par savu mākslas stilu izteikusies māksliniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas