Kāpēc mūziķis Reinis Sējāns nepiesakās dīkstāves pabalstam?

tautaruna.lv 31.maijs 2020, 18:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Mūziķis, producents un komponists Reinis Sējāns raidījumā "Pāļa bazars" atklājis, kāpēc nav pieteicies dīkstāves pabalstam.
"Es nekad neesmu cerējis uz kādiem atbalstiem un pabalstiem. Pat ja tur kaut kas būs - daudzie miljoni - es pat nevaru iedomāties to brīdi, kad man pēkšņi kontā iekrīt kaut kāda nauda no valsts. Vienkārši tāpat," saka Reinis.

Raidījuma laikā mūziķis atklāja savu viedokli par jaunā koronavīrusa pandēmiju un ārkārtējo situāciju valstī, paužot, ka paļaujas uz speciālistu lēmumiem, jo, viņaprāt, pagaidām viņu spriedumi esot funkcionējuši.

Tāpat viņš norāda, ka katru ārkārtējā situācija ietekmē citādāk un priecājas, ka tiek darīts kaut kas, lai rūpētos par cilvēku drošību.

Jau vēstīts, ka līdz maija vidum Valsts ieņēmumu dienests izmaksāja dīkstāves pabalstus kopumā 24 590 351 eiro apmērā. Pēc 10 090 uzņēmumu iesniegumiem izmaksāti 63 009 pabalsti darbiniekiem kopumā 23 452 897 eiro apmērā. Pēc 3 389 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti pabalsti kopumā 1 137 454 eiro apmērā. Kopumā dīkstāves pabalstu izmaksas laikā šo pabalstu vismaz vienu reizi saņēmuši 45 320 cilvēki - 56% no viņiem pabalsts aizstājis vienas algas izmaksu, 42% pabalstu saņēmuši divas reizes, bet 2% trīs reizes.

Analizējot pabalstam pieteikto darbinieku skaitu, 26% no darbiniekiem pārstāv izmitināšanas un ēdināšanas nozari, 16% - vairum un mazumtirdzniecību un auto un motociklu remonta nozari, 14% apstrādes rūpniecību, un 10% - mākslas, izklaides un atpūtas uzņēmumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas