Rukšāne izsauc viedokļu "vētru" soctīklos

Baiba Puriņa 25.maijs 2020, 12:33
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Rakstniece Dace Rukšāne sociālajā vietnē "Twitter" dalījusies ar ierakstu, kurā pauž bažas par piedalīšanos publiskā pasākumā Covid-19 dēļ. Komentāros šis ieraksts izpelnījies viedokļu "vētru".

Savā ierakstā Rukšāne pauž, ka pat šobrīd, kad mazinājušies ārkārtējās situācijas ierobežojumi Covid-19 pandēmijas dēļ, viņa joprojām nav gatava publiskiem pasākumiem.

"Mani aicina uz grāmatu pasākumu, sola divu metru distanci, zem 25 cilvēku, bet es tomēr kaut kā vēl raustos būt ar bariņu svešinieku divas stundas slēgtā telpā. Palikām pie tā, ka piezūmošos sapulcei. Tā ir paranoja vai prātīga piesardzība?" raksta Rukšāne.

Komentāros cilvēku viedokļi par rakstnieces izvēlēto piedalīšanās formātu dalās. Daļa komentētāju norāda, ka tas ir saprātīgs lēmums un akcentē, ka tā ir "saprātīga riska mazināšana".

"Nu, patlaban - uz konkrēti doto brīdi - Latvijā riski mazi. Bet, ja kāds inficēts, tad uzturēšanās slēgtā telpā - tik ilgi - droši vien noved pie kādiem 5 saslimušajiem. Ja būtu jāiet, lai bērniem maizi nopirktu - ietu. Ja tikai prieka pēc - neietu. Man to pneimoniju nevajag," norādīts vienā no komentāriem.

Tomēr citi uzskata, ka rakstniece un pārāk piesardzīga un varbūt šādā gadījumā tad viņai nav vērts pasākumā vispār piedalīties.

"Paranoja. Uz veikalu taču ejat?" neizpratnē ir komentētājs. Rukšāne gan atbild, ka veikalā uzturas īsu brīdi.

"Jāizvērtē pašai kāda publika, cik svarīgs pasākums. ! Es, personiski, neietu tikties ar rakstnieku vai politiķi Zoomā.... Nebūtu par viņu arī pārāk augstās domās. Vai nu, vai nu... Tad labāk netikties nemaz....," raksta viens no komentētājiem. Rukšāne gan oponē, norādot, ka Covid-19 laikā ne reizi vien tikusies ar lasītājiem, izmantojot video tiešsaistes iespējas, kā arī šādā formātā klausās koncertus un piedalās sporta nodarbībās.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī, veicot kopumā 721 Covid-19 testu, inficēšanās atklāta diviem cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Latvijā līd. z šim kopumā veikti 99 770 izmeklējumi, saslimušas 1049 personas, bet 22 mirušas. Pēc SPKC uz 22.maiju apkopotajiem datiem, no Covid-19 Latvijā līdz šim izveseļojušies apmēram 68% no fiksētajiem saslimušajiem jeb 712 pacienti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas