Garklāva atgādina par bīstamību mežā

Viktorija Gabrjuna 26.maijs 2020, 9:30
 
Vladislavs Proškins/F64
TV dīva Kristīne Garklāva, kas ikdienā aizraujas ar dabas pētniecību un fotogrāfēšanu, vietnē Instagram dalījusies ar kādu svarīgu atgādinājumu visiem, kas, tāpat kā viņa, iecienījuši pastaigas mežā.
Kristīne atgādina par ērču bīstamību, uzsverot, ka no sevis šogad jau notraususi aptuveni 10 ērces.

"Ar ķērpju ūsām uz mīļākā paklāja. Man patīk apsēsties sūnās, vai uz maziem cinīšiem mežā.. arī apgulties un vērot koku galotnes un saprast, ka virs mums ir vēl viena pasaule. Līdzīgi kā zem mums. Neskaitāmas sīkas radībiņas. Pārsvarā mīlīgas un tīik interesantas. BET.. šogad, jāatzīst, ka pēc meža pārgājieniem esmu arī aptuveni 10 ērces no biksēm notraususi. Šis ir vēl viens ieraksts šajā sezonā, draugi, lai atgādinātu, ka sevi jāpasargā. Attbilstošs apģērbs ( šādā džemperī labāk zālē negulties) , ērces kaitinoši aromāti un pote pret encefalītu," raksta Kristīne.

View this post on Instagram

A post shared by KristineGarklava (@kristine.garklava) on

Diskutējot par potēšanos, Kristīne sekotājiem ir dažādi viedokļi. Lielākā daļa uzskata, ka potēties vajadzētu, taču tiek minēti arī gadījumi, kad pote neesot iedarbojusies.

"Bet ne visiem pote izstrādā imunitāti. Izgāju visu kursu, ļoti slikti panesu viņas un vēlākās analīzes uzrādīja, ka imunitāte nav izstrādājusies un būtu jāmēģina jauns potēšanas kurss, uz kuru nevaru saņemties dēļ tām komplikācijām, kas bija pirmajā kursā," teikts kādā komentārā.

Kā iepriekš tika vēstīts, iespējams, siltās ziemas dēļ ērču "sezona" šogad sākusies jau janvāra sākumā. Infektologi pauduši bažas par to, ka ērces šobrīd ir ļoti infekciozas.

Jāatzīmē, ka Kristīne Garklāva bieži sociālajos tīklos dalās ar skaistiem dabas foto. Piemēram, marta sākumā viņa publicēja fantastiskas ziemas bildes.

Kristīne Garklāva ir TV3 rīta ziņu raidījuma "900 sekundes" vadītāja un divu dēlu māmiņa. Dēls Ernests pasaulē nāca 2011. gadā bet viņas otrais dēls Fricis dzima 2014. gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas