Ceriņam liek rakstīt paskaidrojumu policijai

Viktorija Gabrjuna 21.maijs 2020, 17:12
 
Dāvis Ūlands/F64
TV raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš mirkoblogošanas vietnē twitter pavēstījis, ka viņam Jūrmalas pašvaldības policijai bija jāraksta paskaidrojums un būs jāapmaksā arī sods.
Ceriņš atzina, ka izdarīja pārkāpumu, proti, neapmaksāja iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā.

"Kopš pamatskolas blēņām nebiju rakstījis paskaidrojumus. Pēc aptuveni 15 gadu pauzes rakstu darbos man tādu pieprasīja Jūrmalas pašvaldības policija, ņemot vērā, ka nebiju apmaksājis iebraukšanu. Vienkārši piemirsu, vainu atzinu, gaidu sodu," raksta Aivis, jautājot, ar kādu summu viņam jārēķinās.

Tikmēr komentāros cilvēki min, ka iespējāmā soda nauda varētu būt 50 eiro. Taču ja pārkāpējs aizbrauc uz policijas iecirkni un apstirpina, ka pārkāpums izdarīts pirmo reizi, tad ir iespēja, ka sodu samazinās līdz 25 eiro.

Jāatgādina, ka no aprīļa atsākās periods, kad par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā nodeva divu eiro apmērā.

Pašvaldība aicina braucējus caurlaides iegādāties elektroniski portālā "www.visitjurmala.lv", ar "Mobilly" vai "Citadele" aplikāciju starpniecību. Tāpat pastāv iespēja nodevu samaksāt caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā - pie lielveikala "Rimi" Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.


Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā līdz plkst.23.59, vai pirms tam.

Caurlaižu iegādes kontrole ir pilnībā automatizēta. Videokameras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numuru, un vēlāk datubāzē tiek pārbaudīts, vai transportlīdzeklim iebraukšanas dienā līdz plkst.23.59 ir iegādāta caurlaide. Sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:29

Jaunākās diskusijas