Princis Čārlzs divreiz dzīves laikā saslimis ar potenciāli nāvējošu vīrusu

tautaruna.lv 23.maijs 2020, 13:13
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Pirms vairākām nedēļām pasaules mediji vēstīja, ka princis Čārlzs ir viens no pasaulē mītošajiem monarhiem, kurš saslimis ar koronavīrusu Covid-19, kas prasījis jau vairākus tūkstošus cilvēku dzīvību. Tiesa, kā izrādās, tad šī nav pirmā reize, kad monarhs sasirdzis ar vīrusu, kas rada draudus veselībai.
Vēl pirms tam, kad koronavīrusa Covid-19 pandēmija plaši plosījusies arī Eiropā, vairāki mediji vilka paralēles ar Āzijas gripas A(H2B2) epidēmiju. Kā vēsta tabloīds "Express", tad arī 1957.gadā princis Čārlzs pamanījies saslimt ar šo infekciju. Skumjāku šo notikumu padarījis arī fakts, ka nedz karaliene Elizabete II, nedz princis Filips toreiz savu dēlu nav apciemojuši, jo viņiem bijis jādodas vizītē uz Kanādu. Tobrīd Čārlzs no vecākiem saņēmis vien vēstuli ar laba vēlējumiem.

Jau vēstīts, ka 30.martā Lielbritānijas princis Čārlzs beidza ievērot pašizolācijas režīmu, kas viņam bija jāievēro pozitīvā Covid-19 testa rezultāta dēļ.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka princis pašizolācijā Skotijā pavadīja septiņas dienas, kad uzzināja par testa rezultātu. Prinča simptomi bija mēreni.

Viņa dzīvesbiedrei Kornvolas hercogienei Kamilai arī tika veikts tests. Kaut arī Kamilai vīruss netika konstatēts, arī viņa sākusi dzīvi pašizolācijas režīmā.

Kā pavēstīja karaļnams, princis ir pie labas veselības un ievēro valdības noteiktos ierobežojumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:05

Jaunākās diskusijas