Reiniks iesaka apsvērt igauņu plānu par cilvēku pulcēšanos

Rita Lazda 15.maijs 2020, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Ņemot vērā koronavīrusa Covid-19 izplatīšanos pasaulē, tā ierobežošanai valstis pieņēmušas atšķirīgus mērus. Jautājumā par ierobežojumiem šī iemesla dēļ savu viedokli izteicis arī mūziķis Lauris Reiniks.
"Ja jau mēs mēdzam iedvesmoties no igauņiem, tad varbūt der apsvērt viņu plānu. No jūlija atļaut āra pasākumus līdz 1000 cilvēkiem, bet iekšas 500. Ja situācija Igaunijā nekļūs sliktāka. Mēs ar saviem 25 vasarā varēsim dziedāt tikai kartupeļu vagās," komentējot situāciju par skaitu, cik cilvēki var pulcēties vienkopus, norādījis dziedātājs Lauris Reiniks.

Tikmēr Latvijas radio 5 darbinieks Uldis Ziediņš Laurim Reinikam atgādina, ka "nekur nav teikts, ka mums paliks pie 25 - tas cipars atkarīgs no mediķu noslodzes."

Līdzīgu viedokli kā mūziķis Lauris Reiniks paudis arī dziedātājs Jānis Aišpurs, kuram komentāru par situāciju sociālajā tīklā facebook sniedzis arī kultūras ministrs Nauris Puntulis. "Šis lēmums Igaunijas valdībā vēl nav pieņemts, jo pagaidām tas ir tikai publiskas retorikas elements. Esam aktīvā saziņā ar kolēģiem kaimiņvalstīs un regulāri monitorējam situāciju pasaulē. Redzam arī pretējus risinājumus, ka valstis, kas mīkstinājušas aizliegumus, atgriežas pie stingrākiem risinājumiem. Covid- 19 daba nav izpētīta, tā “uzvedība” ir kā amerikāņu kalni - augšā, lejā. Ar šodienu savas durvis pakāpeniski ver vaļā muzeji, bibliotēkas, arhīvi, sāks notikt pirmās kamerizrādes un kamerkoncerti. Un tikai situācijas attīstība tuvāko nedēļu laikā parādīs, kādu ceļu mēs iesim.
Un vēl - KM tuvāko nedēļu laikā vērsīsies valdībā ar kompleksu risinājumu nozares (nešķirojot kultūras jomas un žanrus) atjaunošanai.
Savukārt - ticiet man, ļoti labi saprotu dzīva kontakta ar skatītājiem trūkumu, to nekas nevar aizstāt. Bet, ka sarunā man teica Elīna Garanča, kurai arī pilnībā apstājusies skatuves darbība uz neprognozējamu laiku, šis laiks jāizmanto lietderīgi - kaut vai jaunu lomu apgūšanai," norāda kultūras ministrs.

Jau vēstīts, ka no 12.maija Latvijā mazināti ierobežojumi virknē jomu, tostarp atļauts pulcēties līdz 25 cilvēkiem.

Ar valdības lēmumu atļauta pulcēšanās iekštelpās un ārtelpās līdz 25 cilvēkiem organizētos publiskos un privātos pasākumos, kā arī sapulcēs, gājienos un piketos, ja būs iespējams nodrošināt savstarpējo divu metru distanci un pārējos epidemiologu noteiktos drošības noteikumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas