Kivičs sašutis par situāciju ar sejas maskām

tautaruna.lv 13.maijs 2020, 15:07
 
Inga Nestere/F64 Photo Agency
Pirmdien veselības ministre Ilze Viņķele brīdināja par par individuālo aizsarglīdzekļu akūtu trūkumu mediķiem. Savs viedoklis par šo jautājumu ir arī mūziķim Andrim Kivičam.

Pirmdien ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka veselības ministre I.Viņķele žurnālistus informējusi, ka "ja saglabāsies kritiskā situācija ar individuālo aizsardzības līdzekļu pieejamību mediķiem, pāris nedēļu laikā būs jālemj par veselības aprūpes pakalpojumu samazināšanu."

Ministre norādīja, ka pašreizējie respiratoru krājumi varētu drīzumā beigties, tāpat līdzīga situācija ir ar atsevišķiem citiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem mediķiem.

Savs viedoklis par radušos situāciju ir arī mūziķim Andrim Kivičam, kurš mikroblogošanas vietnē twitter paudis šādu nostāju: "Ja nedabūs maskas dakteriem, sašaurinās pakalpojumu loku, jo daudzi dakteri nevarēs nākt uz darbu. No janvāra sākās Covid- 19, tagad ir maija vidus, tiešām nevarēja par tām maskām padomāt?"

Tikmēr kāds komentētājs viņam atgādinājis, ka nevajadzētu aizmirst, ka indivuduālo aizraglīdzekļu trūkums ir problēma visā pasaulē. "Vīruss nav tikai Latvijas problēma, tas skar visu pasauli, tāpat kā aizsardzības līdzekļu trūkums, jo tie ir nepieciešami Visiem un daudz lielākā apjomā nekā normālos apstākļos. Visā Rietumeiropā un arī ASV tā ir problēma, jo pieprasījums pārsniedz piedāvājumu," norādīts komentāros.

Tāpat kāds cits komentētājs atgādina, ka pastāv arī atšķirības starp vienkāršu sejas masku un individuālajiem aizrasdzības līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka pēc šobrīd publiski pieejamās informācijas zināms, ka šobrīd sarežģīta situācija ir ar respiratoriem. Pēc pieejamiem datiem ārstniecības iestādēm respiratori ir nodrošināti ar pusotras dienas rezervi, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tikpat sarežģīta ir situācija ar vienreizlietojamiem halātiem un aizsargkombinezoniem, kuri nelielā krājumā ir slimnīcu rezervēs.

Arī ķirurģisko masku, kuras lieto ne visas ārstniecības personas, bet tieši tie, kas atrodas operāciju zālēs, rezerves pietiekot apmēram divām nedēļām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas