Karalienei Elizabetei II pieder seši Ginesa pasaules rekordi; uzzini, kādi tie ir

Baiba Puriņa 16.maijs 2020, 22:02
 
AFP/Scanpix/Leta
Elizabtei II pieder veseli seši Ginesa pasaules rekordi, vēsta "The Mirror".

Savas valdīšanas laikā Elizabete II paveikusi daudz apbrīnojamu lietu. Rekordi saistīti gan ar karalienes valdīšanas laiku, gan viņas finansiālo stāvokli.

Elizabete II 2012. gadā kļuva par bagātāko monarhu, kad "Sunday Times" viņas bagātību novērtēja 310 miljonu mārciņu apmērā. Karalienes bagātību veido īpašumi, darglietas un mākslas darbi.

Viņai arī pieder rekords par valstu skaitu, kurās viņa vienlaicīgi valda. Lai gan karalienei ir reprezentatīva nozīme un viņai nav politiska spēka, viņa ir monarhs 16 reģionos, kuros dzīvo 139 miljoni iedzīvotāju, ieskaitot Antigvu un Barbudu, Austrāliju, Bahamu salas, Barbadosu, Belizu, Grenādu, Jamaiku, Jaunzēlandi un Papua - Jaungvineju.

Elizabetei II pieder arī rekords par naudas vienību daudzumu, uz kuras ir viņas sejas attēls. Viņa ir redzama uz 21 valsts monētām (35 valstīs), kamēr Karalis Džordžs V bija tikai uz 19.

Karalienei pieder veseli divi rekordi par ilgāko valdīšanas laiku. 2015. gadā viņa valdīšanas ilguma ziņā pārspēja karalieni Viktoriju, kura valdīja 63 gadus.

2015. gadā Elizabete II kļuva par vecāko joprojām valdošo monarhu, kad viņai bija 88 gadi.

Viņa ir arī vecākā karaliene britu vēsturē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas