Biogrāfs: Iespējams, Elizabeti II vairs publiski neredzēsim

Baiba Puriņa 12.maijs 2020, 16:21
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Lielbritānijas karalienei Elizabetei II, iespējams, būs uz ilgu laiku jāatsakās no karalisko pienākumu pildīšanas, lai pasargātu viņu no saslimšanas ar Covid-19, norāda karaliskās ģimenes biogrāfs Endrjū Mortons. Viņš uzskata, ka turpmāk karaliene būs redzama vien video, vēsta "Daily Mail".

Šobrīd karaliene atrodas pašizolācijā Vindzoras pilī kopā ar vīru princi Filipu. Kā norāda medijs, 94 gadus vecā karaliene izolācijā var palikt "mēnešiem ilgi" un neatgriezties pie saviem karaliskajiem pienākumiem pat pēc ierobežojumu mīkstināšanas Lielbritānijā.

Mortons britu medijiem atklājis, ka ir nobažījies, ka Elizabete II nekad neatgriezīsies pie saviem ikdienas pienākumiem. "Tas ir bēdīgi, taču neredzu, kā karaliene atgrieztos pie saviem ikdienas pienākumiem. Covid-19 tik drīz nepazudīs un būs vēl mēnešiem ilgi, ja ne gadiem. Būtu ļoti riskanti, ja karaliene sāktu satikties ar cilvēkiem," viņš norādījis medijiem.

Tiek uzskatīts, ka šī būs pirmā reize 68 gadu laikā, kad 94 gadus vecā Elizabete II tik ilgi nepildīs savus karaliskos pienākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas