Bijušais diplomāts Brēmanis interesējas, vai iespējams "likumīgi" saslimt ar Covid-19

tautaruna.lv 10.aprīlis 2020, 7:06
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Lai gan, iespējams, ka lielākā daļa iedzīvotāju ne tuvu nevēlētos saslimt ar koronavīrusu Covid-19, visai neparastu vēlmi šajā jautājumā izteicis bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis.

Protams, nevar noliegt iespēju, ka ieraksts, kuru viņš publicējis sociālajā tīklā facebook nav jāuztver nopietni, tas iemantojis plašu sociālo tīklu lietotāju uzmanību.

"Vēlos uzzināt, vai ir iespējams absolūti likumīgā veidā inficēties ar COVID-19 vīrusu, lai izslimotu to un iegūtu organismā antivielas. Vēlos uzzināt, vai tas ir juridiski atļauts," sociālajā tīklā facebook raksta R.Brēmanis.

"Vispirms veiktu pārbaudes, vai man šāds vīruss jau nav manī. Tad vēlētos to dabīgā veidā saņemt no kāda, kuram tas ir konstatēts, bet nav simptomi un nav citas slimības. Un tad maksimāli drošā veidā, izolējoties no ārpasaules, karantīnā, izslimot to. Kā jau teicu, to visu vēlētos veikt juridiski korektā veidā, ja tas vispār ir iespējams. Varbūt kādi juristi pakomentējiet, lūdzu, vai uzrakstiet PM. Labprāt arī visu attiecīgi fiksētu video un nodrošinātu visus nepieciešamos drošības pasākumus."

"Papildus pievienotā vērtība arī būtu secinājums, vai šo vīrusu var šādā veidā saņemt no saskarsmes ar cilvēku, kuram ir pozitīvs tests, bet nav simptomi un nav citas slimības (gripa, piemēram, vai kas cits lipīgs). Priecāšos par juristu padomu, vai šāda rīcība vispār ir atļauta, tīri teorētiski. Un, lai nenoslogotu ārstus, pret kuriem man ir visdziļākā cieņa, jo pats nāku no ārstu ģimenes (tētis ir neiroķirurgs un brālis dietologs), tad visu nepieciešamo darītu kādā privātā klīnikā. Priecāšos, ja kādi privātklīniku ārsti, kuri nav noslogoti šobrīd, pieteiktos sadarbībai," norāda R.Brēmanis.

Kāds komentētājs gan norāda, ka nezina, cik tā ir laba ideja, jo ir dzirdēts par gadījumiem, kad tie, kuri jau šo vīrusu pārslimojuši, saslimst atkal.

Tikmēr speciālisti tepat, Latvijā, gan norāda, ka arī šajās brīvdienās nevajadzētu aizmirst par sociālās distancēšanās ievērošanu, kā arī to, ka joprojām ārkārtējā stāvokļa dēļ Latvijā ir noteikti vairāki ierobežojumi, kuri obligāti jāievēro. Par to vairāk lasi nra.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas