Kubasova atklāti pastāsta par iespējamo saslimšanu ar Covid-19

tautaruna.lv 9.aprīlis 2020, 14:10
 
Ekrānšāviņš no instagram
Modele Diāna Kubasova, kura pirms vairākām nedēļām devusies uz Bali, saviem sekotājiem sociālajā tīklā instagram šonedēļ vēstīja, ka, iespējams, saslimusi ar koronavīrusu Covid-19. Vai tā tiešām noticis noteikt nevsa
"PIRMĀ NAKTS - šausmīgi sāka lauzt muguru jostas vietā un sāpēt kājas. Nebija ne mazāko aizdomu par vīrusu, jo padomāju, ka mugura sāp, jo pēdējās dienas daudz uz baika braukāju, bet kāju muskuļi - jo tieši tajā dienā daudz trenējos un tieši taisīju daudz pietupienus," sociālajā tīklā instagram raksta slavenība.

"PIRMĀ DIENA - no rīta sāka ļoti sāpēt galva, bet man jau galvas sāpes ir biežs viesis. Sāpēja nenormāli, tāpēc iedzēru migrēnas zāles un aizgāju atkal pagulēt. Par brīnumu, šīs zāles, kas man sāpes noņem vienmēr, šoreiz vispār nepalīdzēja. Sākās sviedri un drebuļi, izmērīju temperatūru - 38,2’C. Apetīte nebija vispār, uz ēdienu nevarēju paskatīties, kunģis ‘griezās’. Dzēru tikai piparmētru tēju ar ingveru, visu dienu gulēju. "

"OTRĀ NAKTS - ik pēc 6h dzēru 2x 500mg Paracetamolu, jo savādāk ķermeņa sāpes un kaulu laušana (īpaši jostas vietā) bija neizturama. Diemžēl pret galvas sāpēm tas nepalīdzēja vispār. Ibuprofen/Diclofenac neriskēju dzert, tā kā, lai arī tas nav vēl pierādīts, iespējams NSAID lietošana tomēr var pasliktināt atveseļošanos no Covid-19. Izsvīdu cauri vairākiem krekliņiem, nu tā, ka viņi bija tik slapji, ka varētu “izžmiegt”.."

"OTRĀ DIENA & 3 NAKTS - temperatūra 38,5’C, sliktā dūša pastiprinājās. Palika pat grūti iedzert vairāk kā vienu malku tējas, nemaz nerunājot par ko ēdamu. ‘Kaulu lauzšana’, neizturamas galvas sāpēs, karstumi/aukstumi/ drebuļi turpinājās. Milzīgs nespēks, grūti pat aiziet līdz tualetei vai virtuvei pēc tējas. Ne dienu, ne nakti dēļ sāpēm aizmigt nebija iespējams, ja tomēr izdevās uz mirklīti iemigt, uzskatīju to par svētlaimi."

"3 DIENA/4 NAKTS - uz vakara pusi visas lielās sāpes (galvas, muguras, kaulu) pārgāja, pārtraucu arī lietot paracetamolu un temperatūra jau nokritās uz 37,5’C. Sāka kņudināt krūtīs un ‘vilkt’ uz klepu. Sāku aktīvāk uz krūtīm smērēt Vicks VapoRub un Taizemes Balzāmiņu, elpot piparmētu ēterisko eļļu (kā gribējās eikaliptu, bet nebija). Vēl joprojām nespēks, tējas taisīšana šķiet kā vesels pārgājiens. 4DIENA/5 NAKTS - vienīgās sāpes, kas turpinās, ir aiz acu āboliem," piedzīvoto atstāsta Diāna.

Temperatūra mazinājusies vien slimības 5/6 dienā, kad tā beidzot sasniegusi vien 37.2 grādus. Septītajā dienā temperatūras vairs nav bijis nemaz, tomēr klepus saglabājies. Tiesa, Diāna turpinājusi būt uzmanīga.

View this post on Instagram

A post shared by Diana Kubasova (@dianakubasova) on

Jau vēstīts, ka 9.aprīļa pēcpusdienā pieejamie dati liecina, ka pasaulē no koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis 88 000, be vēl vairāk nekā 330 000 cilvēku atveseļojušies.

Pēc inficēto skaita līderis ir ASV, kur reģistrēti gandrīz 430 000 inficēšanās gadījumu. Pēdējās diennakts laikā ASV koronavīruss apstiprināts teju 27 000 cilvēku, miruši vairāk nekā 1800, bet kopējais valstī no Covid-19 mirušo skaits ir teju 14 700.

Otrajā vietā pēc inficēto skaita ir Spānija, kur koronavīruss apstiprināts vairāk nekā 148 000 cilvēku, bet no Covid-19 miruši teju 15 000 cilvēku.

Trešajā vietā ir Itālija, kur koronavīruss apstiprināts aptuveni 140 000 cilvēku. Mirstības rādītājs no Covid-19 Itālijā ir augstākais pasaulē, kur no slimības miruši vairāk nekā 17 500 cilvēku.

Ķīna, kur koronavīrusa pandēmija sākās decembra beigās, saskaņā ar oficiāliem datiem inficējušies teju 82 000 cilvēku, bet vairāk nekā 3000 miruši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas