Hosams Abu Meri stāsta, ko iemācījusi "korona"

Rita Lazda 6.aprīlis 2020, 18:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Katru dienu mediji ziņo par to, kāda ir situācija saistība ar koronavīrusa Covid-19 pandēmiju Latvijā un pasaulē. Kamēr vieni salīdzina statistikas datus, tikmēr ārsts, Libānas goda konsuls Latvijā Hosams Abu Meri norāda, ko mums iemācījusi "korona".

"Katra krīze tomēr vienlaikus ir arī mācība, kas nes ko jaunu, un katra tuneļa galā ir gaisma. Tāpēc - ko “korona” mums ir mācījusi:


1. Saprast, ka veselība ir vissvarīgākā un par to jārūpējas. Vienlaikus nedrīkst aizmirst par citām slimībām ne tikai Covid-19. Nedrīkst žēlot līdzekļus, ko investēt savas veselības uzturēšanā un uzlabošanā.


2. Jāuzticas un jāsolidarizējas vienam ar otru. Jāuzticas savai valstij un mūsu augsti kvalificēto speciālistu norādēm un ieteikumiem. Tikai esot vienoti mēs varam uzvarēt.


3. Jāatceras senas tradīcijas, piemēram, atlikt baltu naudu nebaltām dienām.


4. Godprātīgi jāmaksā nodokļi un jādomā par savām sociālajām garantijām. To pierādīja gan 2008.gada krīze, gan šī. Sociālais nodrošinājums jebkurā gadījumā ir garantija arī bezdarba, slimības, maternitātes gadījumā.


5. Domāsim pozitīvi un neļausim krīzei sabojāt mūsu šodienu un ietekmēt mūsu nākotni. Smaidīsim biežāk un iedvesmosim viens otru!"sociālajā tīklā instagram norāda ārsts.

Viņš arī uzsver, ka turpina smaidīt, pat ja aiz maskas to neredz. "Mūsu darbā šobrīd vissvarīgākais ir drošība!" atgādina mediķis.

View this post on Instagram

A post shared by Hosam Abu Meri (@hosamabumeri) on

Jau vēstīts, ka pēdējās diennakts laikā noteikti vien deviņi jauni saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kamēr kopumā līdz šim zināms par 542 inficētām personām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas