Cilvēki ironizē par Pabrika aicinājumu atbalstīt mediķus

tautaruna.lv 6.aprīlis 2020, 17:11
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Pēdējo dienu laikā cilvēku uzmanību mikroblogošanas vietnē twitter piesaistījis aizsardzības ministra Arta Pabrika ieraksts par ziedojuma iespējām mediķiem.

"Sky veikalu ķēdē, lieliska iespēja noziedot mūsu mediķiem. Maksājot rēķinu ar karti vienkārši pieskaitiet kādu eiro. Atbalstīsim tos kuri par mums rūpējās," 4.aprīlī mikroblogošanas vietnē twitter rakstīja politiķis.

Tiesa, komentētājiem šāds aicinājums gan raisījis pretrunīgu reakciju. "Nopietni? Varbūt labāk "noziedo" no aizsardzības budžeta civilās aizsardzības kapacitātes celšanai? Tā vietā lai taisītu blamāžu visai valdībai, kas, nenoliegsim, #varlabāk.... vai vismaz izvēlies iespēju paklusēt? Tāds pat kā Gobzems nu jau," skarbi izsakās kāds komentētājs.

"Arti, Jūs nudien varējāt ar saviem koalīcijas partneriem nomazgāt savu kauna traipu un atteikties no partijām piešķirtās naudas par labu mediķiem, kuri stāv sardzē par mūsu un Jūsu veselību," iesaka kāds cits.

Savu viedokli izteicis arī reanimatologs - anesteziologs Roberts Fūrmanis. "Mediķiem nevajag Jūsu ziedojumus lielveikalos. Mediķiem vajag Jūsu un Jūsu partijas biedru, kā arī koalīcijas partneru atbildīgu rīcību Ministru kabineta un koalīcijas sēdēs tādā apmērā, lai krīzē iedzītai sabiedrībai nevajadzētu ziedot medicīnas personālam."

Viņam atbildi virtuālajā vidē sniedzis pats ministrs, kurš norāda, ka "tiem kuriem nevajag ziedojumus var tos nepieņemt. Es vienmēr esmu atbalstījis ziedojumu kultūras veicināšanu mūsu sabiedrībā. Kas attiecas uz manu politiķa darbu un atbildības sfēru, cenšos tai pieiet tik labi cik spēju. Ja jūs variet labāk, ejiet politikā."

Jau vēstīts, ka valdība marta beigās vienojās nodrošināt līdz pat 50% lielas piemaksas mediķiem, kuri strādā, lai ierobežotu un novērstu Covid-19 pandēmijas sekas.

Savukārt nākamo divu mēnešu apmērā piemaksa varētu tikt noteikta līdz 20%, to attiecinot uz plašāku cilvēku loku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas