Viņķele pamana "radošu" risinājumu Saeimas zāles jumta remontā

Rita Lazda 2.aprīlis 2020, 18:35
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Veselības ministre Ilze Viņķele, kurai pēdējo nedēļu laikā darba noteikti netrūkst, ceturtdien vienā no Saeimas zālēm pamanījusi, cik radoši "aizlāpīts" caurums zāles griestos.

"Gaidot Saeimas balsojuma rezultātus, nekas cits neatliek, kā lūkoties apkārt," mikroblogošanas vietnē twitter raksta ministre. "Atklāju radošu risinājumu Sarkanās zāles griestu cauruma labošanai."

Kā redzams viņas publicētajā attēlā, tad Sarkanās zāles griestu cauruma cietā redzams tur novietots iepirkuma maisiņš.

Kāds komentētājs nekautrējas norādīt, ka šāds risinājums tomēr ir nepieņemams tādas nozīmes ēkā.

Jau vēstīts, ka Saeima šodien pirmo reizi vēsturē sanākusi uz sēdi attālinātā režīmā.

Saeimas deputāti strādā vismaz astoņās dažādās telpās, katrai frakcijai strādājot atsevišķi. Saeimas plenārsēžu zālē atrodas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere, kā arī Jaunās konservatīvās partijas deputāti, kuri ir izretinājušies pa visu telpu, novēroja aģentūra LETA.

Saeimas Sarkanajā zālē strādā partiju apvienības "Attīstībai/Par!" deputāti, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas telpās atrodas partiju apvienības "Jaunā vienotība" deputāti, zālē, kurā parasti notiek Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes, strādā pie frakcijām nepiederošie deputāti, bet nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK parlamentārieši darbojas Tautsaimniecības komisijas sēžu zālē.

Telpā, kurā strādā partijas "Saskaņa" frakcija, vairums krēslu ir pārvilkti ar sarkanu lentu, deputātiem sēžot attālināti vienam no otra.

Kā novēroja aģentūra LETA, divi deputāti sēdē piedalās, izmantojot personīgās aizsardzības līdzekļus - parlamentārietis Rihards Kols (VL-TB/LNNK) izmanto sejas masku un cimdus, bet deputāts Viktors Valainis (ZZS) - sejas masku.

Sēdes sākumā deputātu vairākums atbalstīja debašu laika saīsināšanu līdz trim minūtēm pirmajā reizē un vienu minūti otrajā reizē. Balsojums par šo priekšlikumu ilga vairāk nekā desmit minūtes, jo balsojums tāpat notiek dažādās zālēs un darbā iesaistīti balsu skaitītāji.

Lai piedalītos debatēs, deputātiem tam ir jāpiesakās īpašā kārtībā, pēc kā notiek pieslēgums konkrētajai telpai, kurā atrodas vēlmi debatēt izrādījušais politiķis.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu attiecībā uz pulcēšanos, kā arī cilvēkiem tiek ieteikts strādāt attālināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas