Neapskaužamā situācijā nonākuši "Čučumuižas" veidotāji

tautaruna.lv 1.aprīlis 2020, 19:15
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Neapskaužamā situācijā nonākuši leģendārās "Čučumuižas" vadītāji Atvars Sirmais un Kristīne Dina Bitēna. Viņi nevarējuši atļauties samaksāt par biļetēm, lai no Anglijas nokļūtu mājās Latvijā.
Marta vidū abi devušies uz Pīterboro, kur bijis jāuzstājas Latviešu biedrības 10 gadu jubilejas koncertā, kā arī Atvaram Lielbritānijā bijis paredzēts ārstniecības process, raksta portāls "Apollo".

Runājot par papildreisiem atpakaļ uz Latviju, viņi norāda, ka bijis skaidrs, ka netiks, jo biļetes cena vienai personai esot bijusi 1550 eiro. Abi neslēpj, ka tādu līdzekļu viņiem nav, informē medijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas ārlietu ministrs E.Rinkēvičs šodien informēja, ka patlaban dažādās pasaules malās atrodas 259 Latvijas valstspiederīgie, kuru atgriešanās ir kavēta un kuriem tiek nodrošināta konsulārā palīdzība un atbalsts.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris aģentūrai LETA pastāstīja, ka ārlietu dienests ir apkopojis informāciju par to, kādā situācijā atrodas tie valstspiederīgie, kuri ir reģistrējušies Konsulārajā reģistrā un ir ceļā uz Latviju.

Tāpat apzināti tie, kuri ir iestrēguši kādā no valstīm un kuriem nepieciešama steidzama palīdzība, jo viņi atrodas kādā no valstīm, ar kurām vienoti strādā Eiropas Savienības valstis, lai reisi vispār notiktu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas