Streips atgriezies no pašizolācijas; Covid-19 simptomu neesot bijis

tautaruna.lv 1.aprīlis 2020, 17:30
 
Egons Ansbergs/F64 Photo Agency
Pirms kāda laika TV raidījuma vadītājs Kārlis Streips informēja, ka saņēmis zvanu no Slimību profilakses un kontroles cenrs (SPKC) par to, ka viņam pagājušajā nedēļā bijis kontakts ar personu, kurai konstatēts Covid-19. Šonedēļ pašizolācijas periods beidzis.
"Šovakar Vēlais ar Streipu atgriezīsies ēterā pēc raidījuma vadītāja pašizolācijas. Nekādus simptomus viņš nepiedzīvoja, un 14 dienu posms ir beidzies. Runāsim šovakar par koronavīrusu, protams, un tā dažādajiem aspektiem, bet arī konstatēsim, ka vīrusa dēļ dzīve kā tāda nav apstājusies, un par godu 1. aprīļa joku dienai, sumināsim interneta portālu, kurš ir savācis kopā nudien savdabīgus uzņēmumu nosaukumus Latvijā," sociālajā tīklā facebook raksta K.Streips.
Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 48 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 446 cilvēki.

epriekšējā diennaktī Latvijā veikti 1003 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā valstī veikti 15 810 Covid-19 testi.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījis, ka, analizējot šo [inficēto] skaitli, jāņem vērā lielais uzliesmojums patversmē ar daudzajiem gadījumiem. Dumpis skaidroja, ka daudzi ir pārbaudīti epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultātā, attiecīgi visi pozitīvie gadījumi un kontakta personas ir karantīnā.

Arī SPKC norādījis, ka statistikā par pēdējo diennakti ir iekļauti 27 patversmē saslimušie.

Diennakts laikā kopējais ar Covid-19 saslimušo skaits Latvijā pieaudzis par 11%, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas