Mūrniece stāsta, kādā gadījumā varētu lemt par uzņēmuma likvidēšanu

Rita Lazda 1.aprīlis 2020, 17:11
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Otrdienas pēcpusdienā bijusī iekšlietu ministre un tagadējā "Hotel Roma" viesnīcas vadītāja Linda Mūrniece atklāti pastāstīja, kāpēc viņas uzņēmumam Valsts ieņēmumu dienests (VID) atteicis dīkstāves pabalstu. Šodien viņa arī informēja, kādā gadījumā varētu lemt par uzņēmuma likvidēšanu.
Sarunā ar RīgaTV 24 raidījuma vadītāju Veltu Puriņu Linda Mūrniece ne vien izklāstījusi visu situāciju, bet arī norāda, ka gatava pārsūdzēt VID lēmumu. Viņa arī klāsta, ka būtu gatava tiesāties ar valsti un sliktākā scenārija gadījumā pat pieņemt lēmumu par uzņēmuma likvidāciju.

Jau vēstīts, ka kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro. Jaunākā informācija liecina, ka turpmāk dīkstāves pabalstu varēs saņemt arī pašnodarbinātie, autoratlīdzību saņēmēji un mikrouzņēmumu darbinieki.

Dīkstāves pabalstam un nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadalei termiņos vai atlikšanai uz laiku līdz trim gadiem var pieteikties krīzes skartie uzņēmumi:

  • kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā vai aprīlī, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, sakarā ar Covid-19 izplatību ir samazinājušies vismaz par 30 procentiem;
  • kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā vai aprīlī, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, sakarā ar Covid-19 izplatību ir samazinājušies par 20 procentiem, ja tie atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:
    • uzņēmuma eksporta apjoms 2019. gadā veido 10% no kopējā apgrozījuma vai ir ne mazāks kā 500 000 eiro;
    • uzņēmuma nomaksātā mēneša vidējā bruto darba samaksa 2019. gadā ir ne mazāka kā 800 eiro;
    • ilgtermiņa ieguldījumi pamatlīdzekļos 2019. gada 31. decembrī ir vismaz 500 000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas