Maija Silova ir pikta uz Covid- 19 ierobežojumu pārkāpējiem

tautaruna.lv 4.aprīlis 2020, 16:16
 
Gints Ivuškāns/F64
Modes eksperte un televīzijas raidījumu vadītāja Maija Silova savā Instagram profilā velta nesaudzīgus vārdus tiem, kuri neievēro valsts ārkārtējās situācijas ierobežojumus Covid-19 pandēmijas laikā.

Maija Instagram publicējusi ierakstu, kurā neslēpj sašutumu par cilvēkiem, kuri nevēlas ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, tā apdrauto arī citus.

"Ja nav daudz laika meklēt lokācijas, kur varu privāti pastaigāties, vismaz izbraucu ar auto, lai pamainīt ,,dekorācijas" un pavērot, cik lielā mērā cilvēki ne/ievēro distanci. Tajā momentā es saprotu, ka lielai daļai ir elementāri uzspļaut uz mums. Saprotu, ka katram ir individuāla šīs situācijas izpratne, bet izbrīna, ka pat pēc pasaules uzskatāmās prakses un piemēriem, atrodas cilvēki, kuri rīko piknikus, kuri iet uz saloniem. Jums mājās ūdeni atslēdza?" sašutusi ir Maija.

"Rodas tāda sociāla pretestība, ka tātad kāds savus matus, nagus, ragus uzskata par vērtīgākiem nekā Tava un Tavu tuvāko cilvēku veselība. Gribas uzdot retorisku jautājumu kā tieši jūs nosakāt, ka visi 8-10 cilvēki, kuri piedalās piknikā nav inficēti? Domāju nevienā klasifikatorā nav noteiktas šīs nodarbes kā dzīvību uzturošas, es saprotu, ka uz tualeti nevar neaiziet, bet, ja mēs nesarunāsim ar savu saprātu, sēdēsim karantīnā. Un par katru nesankcionētu iziešanu no mājas maksāsim četrzīmju summas," norāda Silova.

View this post on Instagram

A post shared by Maija Silova (@silovamaija) on

Jau vēstīts, ka infektologs Uga Dumpis sociālajā vietnē Twitter norādīja, ka Latvijā daudzi joprojām ignorē piesardzības pasākumus: "No COVID-19 pozitīviem dzirdam, ka darbā bija tikai ar viegliem simptomiem, pabija vairākās sapulcēs, nedēļas nogalē aizbrauca ciemos pie radiniekiem, ar kolēģiem kopā apēda dzimšanas dienas torti, satikās tikai ar tuvākajiem draugiem. Tā ir nekritiska uzvedība epidēmijas laikā."

Jāatgādina, ka jaunākie valdības pieņemtie grozījumi noteiks, ka sods fiziskām personām par šādiem pārkāpumiem būs pat līdz 2000 eiro, savukārt juridiskām personām līdz 5000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas