Mūrniece: VID manam uzņēmumam atteica pabalstu

Rita Lazda 31.marts 2020, 16:08
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Lai gan neilgi pēc ārkārtējās situācijas ieviešanas Latvijā valdība pieņēma lēmumu par finansiālu atbalstu darba ņēmējiem, viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece mikroblogošanas vietnē twitter vēsta, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) dīkstāves pabalstu atteicis.

"VID manam uzņēmumam atteica pabalstu. Formāli - parāds uz martu, kas katru gadu ir, jo pēc nesezonas martā tikai sākam atkopties. Pagājušajā gadā nomaksātie darba devēja 354 000 eur un VID piešķirtā bronza kā godīgam nodokļu maksātājam nav ņemti vērā," mikroblogošanas vietnē twitter raksta L.Mūrniece.

Valsts iestāde gan norāda, ka lemjot par dīkstāves pabalstu piešķiršanu, Valsts ieņēmumu dienests vadās pēc Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem - tiem pretrunīgus lēmumus pieņemt mums nav iespējas.

"Te visiem, izņemot jūs, ir skaidrs, ka formāliem kritērijiem atbilst tikai retais. Iznīciniet visus godīgos nodokļu maksātājus! Jums tas labi padodas. Un tad naktīs saldi sapņojiet par gaišo nākotni," norāda uzņēmēja L.Mūrniece.

"Ja VID būtu februārī atbildējis uz manu iesniegumu par nodokļu nomaksas grafiku, mēs atbilstu arī formālajiem kritērijiem. Bet viņiem nebija sīkas vaļas toreiz un tagad pateica, ka iesniegumam vairs nav jēgas... Tā ka viņi tomēr prot pieiet visam radoši, ja grib," uzsver L.Mūrniece.

Atbildot uz L.Mūrnieces komentāriem kāds cits twitter lietotājs uzsver, ka principā "šis miera laika kritērijos cirstais piegājiens, kas galīgi neder krīzes situācijai, nozīmē, ka līdzīgs scenārijs draud absolūti lielākajai viesnīcu daļai. Līdz ar to valstī būs viens liels hotelis - VID."

Jau vēstīts, ka kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro. Jaunākā informācija liecina, ka turpmāk dīkstāves pabalstu varēs saņemt arī pašnodarbinātie, autoratlīdzību saņēmēji un mikrouzņēmumu darbinieki.

Dīkstāves pabalstam un nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadalei termiņos vai atlikšanai uz laiku līdz trim gadiem var pieteikties krīzes skartie uzņēmumi:

  • kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā vai aprīlī, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, sakarā ar Covid-19 izplatību ir samazinājušies vismaz par 30 procentiem;
  • kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā vai aprīlī, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, sakarā ar Covid-19 izplatību ir samazinājušies par 20 procentiem, ja tie atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:
    • uzņēmuma eksporta apjoms 2019. gadā veido 10% no kopējā apgrozījuma vai ir ne mazāks kā 500 000 eiro;
    • uzņēmuma nomaksātā mēneša vidējā bruto darba samaksa 2019. gadā ir ne mazāka kā 800 eiro;
    • ilgtermiņa ieguldījumi pamatlīdzekļos 2019. gada 31. decembrī ir vismaz 500 000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas