"Es sāku atdzīvoties"; Kristīne Virsnīte par piedzīvoto koronavīrusa pandēmijas laikā

Viktorija Gabrjuna 30.marts 2020, 17:20
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Žurnāliste un televīzijas raidījumu vadītāja Kristīne Virsnīte sociālajā vietnē Instagram dalās pārdomās ar pašreizējo situāciju valstī un atklāj, kā pārdzīvojusi.

Kristīne raksta, ka beidzot sāk "atdzīvoties" mēģina sadzīvot ar koronavīrusa pandēmiju Latvijā un pasaulē.

"Es sāku atdzīvoties. Nezinu, kā citādāk to nosaukt. Saprotu, ka situācija pasaulē un Latvijā kļūst draudīgāka, taču es vairs nelīgojos līdzi tai ārprāta panikai un bailēm.

Dzīve ir kā milzīgs karuselis, kurā tu raujies iekāpt, jo ir taču jautri tā griezties uz riņķi un noreibt, taču tad ir tie brīži, kad paliek slikta dūša, rauj uz augšu, taču izkāpt nav iespējas. Mani brīžiem nudien rāva uz augšu no bailēm, neziņas, atteikumiem.

Es saprotu, ka pēdējo nedēļu laikā izdzīvoju klasisku sērošanu ar visām no tās izrietošajām stadijām. Manī bija pamatīgs noliegums, nespēja apjēgt, ka tas, kas notiek, patiesi notiek. Es dusmojos, ļoti dusmojos, ka katram ir viedoklis un viņš ar to piebļauj internetu, dusmojos, ka citi dusmojas un gaida, kad tikai kāds kļūdīsies, lai varētu pakāpties uz citu kļūdām, parādot, ka es tāds labs un gudrs. Es ieslīgu apātijā, neredzot nekam jēgu un neticot, ka no šī visa varētu būt izeja. Es tirgojos ar sevi, sakot, ka tas viss drīz norims, ja rīkošos pēc noteikta scenārija, taču skaidrs ir tas, ka nekas tik drīz nenorims. Un nu ir tā pieņemšanas stadija, kad saprotu, ka pasaules, kādu to pazinu, vairs nav, ir tikai šī, kura vēl ir sveša.

Man patīk, kā saka mana psihoterapeite - izdzīvos nevis stiprākais, izdzīvos tas, kurš spēs pielāgoties, domājot ar to mūsu emocionālo pasauli. Kādam pietiek dažas dienas, lai apjēgtu, kas notiek, kādam gadi, kāds nekad tā arī nepielāgosies un tas nav nepareizi, jo mēs drīkstam justies tā, kā jūtamies. Vienīgi tas, ko es gribētu, lai mēs sekojam līdzi tam, kā izpaužamies reālajā dzīvē un šeit internetā, lai nenolīdzinātu citus kā ceļa rullis asfaltu," raksta Kristīne.

View this post on Instagram

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Savukārt, lai pasargātu līdzcilvēkus, izvērsta akcija #paliecmājās, kas iedrošina cilvēkus pašizolēties, īpaši, ja tie nesen atgriezušies no ārvalstīm. Akciju sociālajos tīklos aktīvi popularizē arī Latvijas slavenības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas