Klimata aktīviste Grēta Tūnberga, iespējams, izslimojusi Covid-19

Lelde Veinberga 24.marts 2020, 19:07
 
EP/SCANPIX/LETA
17 gadus vecā vides aktīviste zviedriete Grēta Tūnberga saviem Instagram sekotājiem atklājusi, ka, iespējams, ir bijusi slima ar jauno koronavīrusu Covid-19.

Meitene raksta, ka pēdējās divas nedēļas viņa pavadījusi iekštelpās, jo, kad atgriezusies no ceļojuma pa Centrāleiropu, viņa pašizolējās dzīvoklī prom no mātes un māsas.

Pirms 10 dienām meitene sākusi just slimības simptomus, un daži no tiem esot bijuši tieši tādi paši, kādus piedzīvojis Grētas tēvs, kad viņš atgriezies no Briseles. "Es jutos nogurusi, bija drebuļi, sāpošs kakls un sauss klepus. Mans tētis izjuta tos pašus simptomus tikai daudz spēcīgāk un ar drudzi," apgalvo meitene, kura saka, ka Zviedrijā nav iespējams veikt Covid-19 testu, ja vien nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Visiem, kuri jūtas slimi, esot jāpaliek mājās un jābūt pašizolācijā.

"Tādēļ man nav veikts Covid-19 tests, taču, ņemot vērā apstākļus un simptomus, ļoti iespējams, ka man tas ir bijis. Tagad esmu praktiski atveseļojusies," apgalvo jauniete, kura norāda, ka slimības laikā viņa nejutās slima. Pat iepriekšējā saaukstēšanās viņai izvērtās daudz smagāka, un, ja simptomi nebūtu novēroti viņas tēvam, viņa nebūtu nemaz saslimšanu ar jauno koronavīrusu pamanījusi.

View this post on Instagram

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Grēta norāda, ka tas ir pats bīstamākais - daudzi jauni cilvēki pat var nepamanīt, ka sasirguši ar Covid-19 un, to nezinot, var vīrusu pārnēsāt un aplipināt riska grupas cilvēkus, kuriem saslimšana var izrādīties letāla. Tādēļ aktīviste norāda, ka uz tiem, kuri neietilpst riska grupā, gulst milzu atbildība un jauno cilvēku veiktās darbības var ietekmēt daudzus.

Tūnberga aicina cilvēkus palikt mājās, lai samazinātu vīrusa izplatīšanās ātrumu.



 

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas