Irēna Pulkinena stāsta, kāda ir dzīve Spānijā stingras karantīnas laikā

Viktorija Gabrjuna 26.marts 2020, 17:20
 
Nora Krevneva/F64
Latviešu uzņēmeja Irēna Pulkinena, kas pašlaik uzturas Spānijā, atklāj, ka koronavīrusa straujās izplatības un ieviestās karantīnas dēļ aiz loga nākas noskatīties uz sirreālām ainām, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Jau otro nedēļu Spānijā dzīvo stingrā karantīnā" izdevumā "Kas Jauns".

Irēna dzīvo Esteponē, kur parasti ir pilns ar cilvēkiem taču tagad, kā viņa pati saka, aiz loga vērojamas sirreālas ainas.

Pēc viņas teiktā, pilsēta, pludmale ir izmirusi, visas atpūtas un izklaides vietas, veikali ir aizvērti. Visiem cilvēkiem ir jāuzturas mājas karantīnā, izņemot ārstus, ugunsdzēsējus un dažus valsts iestāžu darbiniekus.

Irēna stāsta, ka tikai viens ģimenes loceklis var iet uz veikalu.

"Spāņiem, kuri pieraduši visu brīvo laiku pavadīt krodziņos vai uz ielas kafejnīcās, apspriežot jaunumus, šī valdības regula, kas stājās spēkā 14.martā, ir smags pārbaudījums," stāsta Irēna, piebilstot, ka spāņi gan to stingri ievēro, jo varot uzlikt sodu pat līdz 3000 eiro.

Uz ielām patrulē policija, bet līdzi jānēsā personu apliecinoši dokumenti.

Irēna piebilst, ka pagaidām gan ir mierīga, jo preces veikalos ir kā parasti, viņa turpina uzturēt kontaktus ar draugiem gan Spānijā, gan Latvijā un attālināti vada biznesu.

Jāpiebilst, ka Spānija ir Covid-19 otra smagāk skartā valsts Eiropā pēc Itālijas.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess svētdien paziņoja, ka karantīnas režīms, kas ierobežo kustības brīvību gandrīz 47 miljoniem cilvēku, būs jāpagarina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas