VIDEO: Latvijas slavenības iesaista krāpšanas shēmā

Viktorija Gabrjuna 14.marts 2020, 12:09
 
PA Wire/PA Images/Scanpix/LETA
Iedzīvotāju uzmanību piesaistījušas ziņas, kurās Latvijas slavenības aicina ieguldīt naudu kriptovalūtās, vēstīja raidījums "Bez tabu".
Visbiežāk viltus ziņas parādās sociālajos tīklos. Šoreiz publicēta informācija tieši ar mūziķi Renāru Kauperu, kurš aicina ieguldīt naudu kriptovalūtās.

Rakstā pieminēta arī Latvijas Banka, kura it kā garantējot 0% likmi iedzīvotāju ienākuma nodoklim. Visa rakstā publicētā informācija nav patiesa. Tā ir krāpniecība, kuras mērķis ir izkrāpt no cilvēkiem naudu.

Visbiežāk cilvēki, kuri rakstos pieminēti, par to nemaz nenojauš. Tāpat interneta dzīlēs atrodama informācija, kur arī citas Latvijā zināmas personas, aicinājušas cilvēkus neuzķerties uz krāpniekiem.

“Cert.lv” kiberdrošības eksperts Gints Mālkalnietis norāda, ka viņam zināmi piemēri, kuros cilvēki, uzticoties rakstītajam, ieguldījuši naudas summu, kas mērāma pat sešciparu skaitlī.

"Šīs lapas nav ziņu portālos, tā ir kopēta un izvietota citur, tai ir nokopēts citas ziņu lapas izskats. Cilvēki, kas mēģina ieguldīt naudu, kļūst par krāpniecības upuriem," saka Mālkalnietis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas