Vai mūs izglābs? Gobzems spriež par jauno koronavīrusu

Rita Lazda 26.februāris 2020, 16:30
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Laikā, kad pasaules mediji ziņo par jauniem saslimšanas gadījumiem ar jauno koronavīrusu "Covid-19", Saeimas deputāts Aldis Gobzems publicējis savas pārdomas par to, kas notiks, ja vīruss nonāks Latvijā.

"Par vīrusu Covid-19. Neesmu infektologs, bet skaidrs, ka vīruss būs arī pie mums. Vai mūs izglābs?Vakar runāju ar savu draugu, dakteri, kurš šobrīd praktizē Parīzē. Citēju: “Lielākā daļa, kas saslima, no tā izārstējas kā no iesnām. Gripa ir daudz bīstamāka. Mums Parīzē pilna slimnīca ar no gripas komplikācijām slimiem cilvēkiem pie mākslīgās cirkulācijas sistēmām, par gripu tv nerāda. Spānijā nedēļas laikā bija tūkstoši jauni parastās gripas gadījumi, arī par to nav masu psihoze. Cilvēkus biedē viss jaunais vienkārši," norāda politiķis.

Viņš arī uzskata, ka netiksim izglābti, ja sāksies koronavīrusa pandēmija. "Vai mūs izglābs? Domāju, ka nē. Ja sāksies epidēmija vai masu psihoze, vai abi divi, tad Viņķele prasīs papildus finansējumu, mēneša beigās solīs iepirkumu un gaidīs kādu starptautisko lēmumu. Tā viņi strādā. Viņi domā tā pēc definīcijas."

Tikmēr, viņaprāt, uzteicami rīkosies NMPD mediķi. "Vai mūs izglābs “ātrie”? Centīsies. Un darīs, ko varēs pēc labākās sirdsapziņas."

Tāpat, lai sevi pasargātu no saslimšanas ar šo vīrusu A.Gobzems iesaka dzert C vitamīnu. "Šodien sākas Lielais gavēnis. Tas attīra organismu.
Un pārstājiet vazāties pa veikaliem, ejiet dabā! Tas ne tikai ir veselīgi, bet sakārtos arī domas. Bet, ja būs globāla pandēmija, mirsim mēs visi šā vai tā. Tāpēc nevis vajag stresot, bet dzīvi vērtīgi nodzīvot."

Jau vēstīts, ka ja Latvijā tiktu konstatēts jaunais koronavīruss "Covid-19", pilnīgi droši "pirmajā vilnī" vienlaikus specifisko aprūpi varētu nodrošināt 100 cilvēkiem, bet ir arī rīcības plāns gadījumam, ja saslimušo skaits būtu lielāks, otrdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ministre uzsvēra, ka Latvija ir noteikusi lielāku piesardzības līmeni gadījumu definīcijā nekā citas Eiropas Savienības valstis. "Mēs esam ar lielāku drošības režīmu nekā pārējā Eiropa," piebilda Viņķele.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas