Traģiski bojā gājušā Braienta atraitne iesūdz tiesā helikoptera uzņēmumu

Baiba Puriņa 25.februāris 2020, 10:32
 
EPA / Scanpix / LETA
ASV leģendārā basketbolista Kobes Braienta sieva Vanesa Braienta ir iesniegusi tiesā prasību pret helikoptera īpašniekiem, ar kuru bojā gāja viņas vīrs un 13 gadus vecā meita Džianna, vēsta raidoranizācija BBC.

Vanesa Braienta norāda uz pilota nolaidību, kurš izvēlējies lidot tik sliktos laikapstākļos. Atraitne vērsusies tiesā īsi pēc piemiņas brīža, kas norisinājās Losandželosā.

Tiesai norādīts, ka uzņēmumam un pilotam Aram Zobajanam bija pienākums novērtēt laikapstākļus. Pilots, kurš arī gāja bojā avārijā, tiek apsūdzēts par to, ka nav pirms lidojuma pārliecinājies par tam atbilstošiem laikapstākļiem un nav atcēlis lidojumu. Uzņēmums, savukārt, šo lidojumu ir apstiprinājis.

Braienta atraitne vēlas saņemt kompensāciju, taču tās apmēri publiski nav nosaukti.

Publiski Braients un viņa meita tika godināti pirmdien, 24.februārī Losandželosā esošajā "Staples" centrā, kur notika pasākums viņu piemiņai.

Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 26.janvārī 41 gada vecumā, kad "Sikorsky S-76" helikopters miglainos laika apstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas.

Līdz ar Braientu un viņa meitu Džiannu helikopterā bija arī Orindžkostas Koledžas 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli viņa sieva Kerija un viena no viņu divām meitām Alisa, kura spēlēja basketbolu vienā komandā ar Džiannu. Helikopterā atradās vēl viena Džiannas komandasbiedrene Peitona Čestere un viņas māte Sāra Čestere.

Astotā pasažiere bija Kristīna Mauzere - Hārboras Dienas skolas basketbola trenere Ņūportbīčā, kur mācījās Braienta meita. Tāpat bojā gāja arī pilots Ara Zobajans, kuram komerciālu lidojumu pilota apliecība bija no 2007.gada.

Braients ir arī divkārtējs olimpiskais čempions, izcīnot zelta medaļas ar ASV valstsvienību 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Leģendārais basketbolists karjeru noslēdza 2016.gada 13.aprīlī, kad uzvarā pār Jūtas "Jazz" guva 60 punktus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas