Gribas nolamāties! Skarbi izsakās par Līdakas atlaišanu

Rita Lazda 21.februāris 2020, 15:12
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Vakar no pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" atbrīvots valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka. Visai skarbu viedokli par notikušo sociālajā tīklā facebook publicējusi žurnāliste Inese Supe.
"Es no visas sirds vēlos izteikt atbalstu Ingmāram Līdakas kungam! Šodien lasīju daudz..komentārus, pārmetumus, ka Ingmārs bija politiķis utt. Es domāju, ka šis Rīgas domes lēmums cilvēku iznīcinās ne tikai emocionāli! Jūs, Rīgas dome, atņēmāt darbu cilvēkam, kuram no sirds rūp Rīgas Zoo, kurš ir atdevis šim darbam ilgus gadus,lielāko daļu sava mūža! Viņš ir iemācījis arī man un ,domāju, daudziem manas ( un ne tikai) paaudzes cilvēkiem - mīlēt dzīvniekus. Ar savām publiskajām aktivitātēm iemācījis mums vispār izzināt kukaiņu, rāpuļu, mērkaķu, lūšu,lauvu utt. dzīves unikalitāti!" norāda žurnāliste.

"Šis lēmums ir izrāvis sirdi, teju līdz vēmienam arī man! Kā tā drīkst!? Pārbraukt ar politisko, iespējams, mantkārības pārbagāto ceļa rulli cienījamam cilvēkam, kurš Zoo ir pacēlis tādā līmenī, kāds tas ir šobrīd! Ceru, ka šī "tīrīšana" saudzēs citus Zoo dārza patriotus! Gribas nolamāties...tiešām!" tik skarbus vārdus pēc notikušā nekautrējas teikt I.Supe.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka no amata atbrīvotais priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka vēlētos zooloģiskajā dārzā turpināt darbu, savukārt atbrīvotais valdes loceklis Andris Morozovs (S) kandidēs Rīgas domes vēlēšanās.

Kā preses konferencē sacīja Līdaka, viņš cer, ka viņa kā zoologa profesionālā pieredze arī turpmāk būs nepieciešama zooloģiskajam dārzam. Atkārtoti konkursā uz valdes priekšsēdētāja amatu viņš nekandidēšot.

Līdaka neizslēdza iespēju kādreiz atgriezties politikā, lai arī Rīgas domes izpilddirektora Jura Radzeviča apsūdzība par Mežaparka vides piesārņošanu "Zaļās partijas" politiķim godu nedara. "Protams, ka šie pārmetumi ir nelabvēlīgi ietekmējuši manu politiķa reputāciju," sacīja Līdaka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas