Bija vērts paplosīties! Kivičs pateicas par "iznākumu" Misānes drāmā

tautaruna.lv 20.februāris 2020, 18:30
 
Annija Meikšane/ F64 Photo Agency
Mūziķis Andris Kivičs, kurš nekautrējās kritizēt savus amata brāļus par neiesaistīšanos K.Misānes glābšanā, nu veltījis atzinīgus vārdus Latvijas Ģenerālprokuratūrai.
"Nu re- ja grib, tad var.Paldies ģenerālprokuratūrai.Bija vērts paplosīties.Nebūtu daļas mūsu sabiedrības spiediena uz ielas un internetā, neviens neiespringtu.Tagad ir precedents, ka mūsējie var paglābt savējos, un ir precedents, ka tie latviešu cilvēki, kuriem nav viss pie kājas, feisbukā, u.c. var panākt daudz," pēc ziņām par K.Misānes izdošanu Latvijai sociālajā tīklā facebook raksta A.Kivičs.

Iepriekš dziedātājs nekautrējās paust kritiku tādiem mūziķiem kā grupai "Prāta Vētra", Dons, "Instrumenti", par neiesaistīšanos Latvijas pilsones glābšanā.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Dānijas tiesa ceturtdien apstiprināja Dānijas ģenerālprokurora lēmumu atcelt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR).

Šādu lēmumu ģenerālprokurors Jāns Rekendorfs pieņēmis, jo Latvijas Ģenerālprokuratūra pēc jaunu pierādījumu saņemšanas izdeva Eiropas apcietinājuma orderi pret Misāni un nosūtīja Dānijas kompetentajai iestādei aicinājumu viņu izdot Latvijai.

Sagaidāms, ka Misāne tiks izdota Latvijai, kur viņa atzīta par aizdomās turēto par izvairīšanos no tiesas vai bāriņtiesas nolēmuma, par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un par dokumenta viltošanu.

Jau ziņots, ka Misāne kopš 2018.gada nogales atrodas apcietinājumā Dānijā, kur viņa tika aizturēta, jo DĀR tiek turēta aizdomās par sava bērna nolaupīšanu, kā arī viņai tiek inkriminēti citi pārkāpumi. Dānija iepriekš bija pieņēmusi lēmumu Misāni izdot DĀR, bet izdošana trīs reizes tika atlikta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas