Kiviču pāris atklāj, kā mīļi dēvē gaidāmo mazuli

tautaruna.lv 17.februāris 2020, 16:30
 
Ziedonis Pumpurs/F64 Photo Agency
Šī gada janvārī mūziķis Andris Kivičs paspēja ne vien apprecēt savu sirdsdāmu Lieni Skulmi, bet arī paziņot, ka ģimenē gaidāms pieaugums. Tiesa, sekotājiem un faniem netiek atklāts, vai gaidāms puisēns vai meitene, tomēr brīvdienās varējām uzzināt, ka pāris mīļi dēvē mazuli.
Aizvadītajā nedēļas nogalē skatītāji TV ekrānos varēja vērot, kā pāris viesojas raidījumā "8 naži un pavārs". Tajā izskanēja arī vārds, kā pāris dēvē gaidāmo bērniņu. "Mēs tad tā mīļi saucam par telēnu," dzirdams vienā no raidījuma epizodēm.

Ekrānšāviņš no instagram

Jau vēstīts, ka pēc kāzām Liene brīvdienu žurnālā "Vakara Ziņas" publicē savu blogu. Piemēram, vienā no šiem ierakstiem viņa izteikusies par seksu grūtniecības laikā.

«Atklātībai mūsdienās ir īpaši liels spēks, un, tā kā ļoti daudzām lasītājām ir sasāpējuši jautājumi par visdažādākajām intīmām tēmām, šoreiz vēlos parunāt par tuvību grūtniecības laikā - vajag vai nevajag mīlēties grūtniecības laikā, vai tas nekaitēs mazulim un cik pareizi tas ir,» savā jaunākajā bloga ierakstā »Vakara Ziņām« stāsta mūziķa Andra Kiviča sieva Liene Kiviča.

Ir tik daudz aizspriedumu par šo tēmu, par kuru arī es esmu ļoti daudz lasījusi, rakstījusi un iedziļinājusies, un, tā kā pati neesmu ārsts, nospriedu veikt pētījumus un kopsavilkumu pēc savām sajūtām.

Kā mēs zinām, padomju laikā «seksa nebija» un par to tika runāts tikai aiz aizslēgtām durvīm. Arī tagad bieži var redzēt cilvēkus norobežojamies vai vīpsnājam, izdzirdot šo sev kaut kādu iemeslu dēļ neērto vārdu - «sekss». Tomēr es uzskatu, ka sekss ir labas veselības priekšnosacījums, un galu galā - cilvēks ir seksuāla būtne, un par to nav jākaunas.

Kopš esmu atklājusi, cik seksuāla varu būt, labprāt par to runāju, jo man tā ir personīgi jauna sajūtu un baudas pasaule. Arī grūtniecības laikā seksuālā tuvība tieši sievietei ir nepieciešama. Būtiski ir pārliecināties, vai esi absolūti vesela, grūtniecība norit bez sarežģījumiem un nekaitē mazulim. Apmeklē ārstu un, ja viss ar tevi un bērniņu ir kārtībā, droši ļaujies seksuālajai baudai! Uzskatu, ja tev līdzās ir īstais partneris, kurš tevi pilnībā atbalsta, ieklausās un saprot un ar kuru ir absolūtā emocionālā saderība, vēlme pēc seksa radīsies pati no sevis. Pēc sevis varu pateikt, ka grūtniecības laikā mīlēties ir īpaši skaisti un patīkami (vēlreiz uzsveru, ka priekšnosacījums ir lieliska pašsajūta), jo sieviete šajā laikā ir vēl jūtīgāka un emocionālāka, sajūtas var sasniegt vispārāko pakāpi pilnīgi jaunā lidojumā. Gaidību laikā sievietes organismā izstrādājas arī daudz vairāk estrogēna. Labas veselības uzturēšanai, sievietes un vīrieša seksuālās enerģijas uzturēšanai sekss ir nepieciešams kā gaiss, ko elpojam! Droši varu apgalvot, ka tas arī ir lielisks veids, kā uzturēt sevi labā fiziskajā formā. Visbeidzot - sekss uzlabo garastāvokli, regulē asinsriti, mazina spriedzi, sniedz baudas un eiforijas mirkļus, uzlabo miega kvalitāti un veselību kopumā. Man personīgi tas ir arī labs līdzeklis pret galvassāpēm, kas šad tad parādās grūtniecības laikā, un kā ar roku atņem cita veida sāpes, piemēram, krustos vai sānos.

Ja sieviete ir fiziski vesela, es uzskatu, un tā apgalvo arī speciālisti visā pasaulē, ka sekss grūtniecības laikā nekādu diskomfortu mazulim nerada. Kā es smejos, arī par bedrītēm mazuļa vaigos, kas it kā varētu izveidoties, nevajadzētu uztraukties, veicot šo intīmo nodarbi. Daba nav muļķe un visu pasaka mums priekšā.

Ja jūtamies lieliski, kāpēc nemīlēties mazuļa gaidīšanas laikā? Ir dzirdētas arī tādas, manuprāt, muļķības, ka mazulim īpaši kaitējot sievietes orgasms. Tieši pretēji! Ir dzirdēts pat, ka mazulis orgasmu sajūtot kā māmiņas apskāvienus.

Mīlēšanās grūtniecības laikā ir ļoti svarīga arī tādēļ, lai sievietei nemazinātos pašapziņa un viņa vēl joprojām justos kā iekārojama un mīlama sieviete arī tad, ja izskatās tā kā jūtas, proti, kā vislielākais un lempīgākais valis pasaulē. Jā, ir jārēķinās, ka tas tā var gadīties, ka ar katru nākamo bērniņu svars pienāk klāt ātrāk (kaut gan ir māmiņas, kuras jau ar pirmo bērniņu neplānoti daudz pieņemas svarā), tāpēc esmu pārliecināta - ja tev gribas mīlēties bērniņa gaidīšanas laikā, dari to, jo, runājot līdzībās, tas ir kā regulārs un intensīvs treniņš sporta zālē. Manuprāt, sievietei jācenšas izskatīties lieliski un būt maksimāli labā formā arī grūtniecības laikā, lai ne tikai neieslīgtu grūtsirdībā, bet neaizmirstu, ka arī jūsu mīļotajam vīrietim ir jāskatās uz tevi katru mīļu dienu. Pēc dzemdībām arīdzan būs vieglāk atgūt formu. Saņemsimies un neatslābsim!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas