Zināms, vai princis Harijs nožēlo, ka pārcēlies uz Kanādu

Rita Lazda 14.februāris 2020, 11:49
 
AFP/SCANPIX/LETA
Pirms vairākām nedēļām princis Harijs ne vien paziņoja, ka kopā ar sievu Meganu mazinās savu lomu karaliskajā ģimenē, bet arī vismaz uz laiku pārcelsies uz Kanādu. Tagad tapis zināms, vai Harijs tāpat kā viņa sieva Megana nenožēlo izdarīto.

Šīs nedēļas sākumā rakstījām, ka anonīmi avoti atklājuši, ka Megana nemaz nenožēlojot pieņemto lēmumu, turklāt baudot dzīvi Kanādā. Izrādās, arī Harijs ir priecīgs par to, kā šobrīd izvērsusies dzīve.

Tabloīds "Express" norāda, ka Harijs "vismaz pagaidām neko nenožēlo." Viņš ir piepildījis to, ko iepriekš vēlējās, norāda kāds eksperts.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas princis Harijs21.janvārī ieradies Kanādā, kur viņš, kā sagaidāms, pēc paziņojuma par atkāpšanos no svarīgāko karalisko pienākumu veikšanas pavadīs lielāko daļu laika.

Pāra lēmums pamatā dzīvot Kanādā, kur Mārkla savulaik filmējās ASV seriālā "Suits", izraisījis debates par to, kam būtu jāsedz viņu apsardzes izdevumi.

Līdz ar Harija lēmumu "atteikties no ģimenes tradīcijas karaliskā ģimene nebūtu pēkšņi jāatbrīvo no atbildības gādāt par viņa drošību", otrdien vēstulē, kas publicēta laikraksta tīmekļa vietnē, norāda Olga Eiznere Favro.

"Karaliskajai ģimenei būtu jāgādā par viņa apsargāšanas rēķina apmaksu, nevis pašam Harijam un pavisam noteikti ne jau Kanādas nodokļu maksātājiem," uzsvēra Favro.

Harijs un Megana ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteikušies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma, sestdien pavēstīja Bakingemas pils.

Vienošanās nozīmē, ka Harijs un viņa sieva pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība".

Pāris "vairs nav strādājoši karaliskās ģimenes locekļi", apliecināja Bakingemas pils.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:48

Jaunākās diskusijas