Banka no Birkava pieprasa simtiem tūkstošu eiro

Viktorija Gabrjuna 11.februāris 2020, 18:00
 
Oksana Džadana/F64
Rīgas apgabaltiesā skatīta Latviju pametušās Danske Bank prasība pret trim sabiedrībā zināmiem cilvēkiem - kādreizējo premjeru Valdi Birkavu, Izraēlas uzņēmēju Borisu Graftu un bijušo Saeimas deputāti Irinu Cvetkovu - par vairāk nekā 600 000 eiro piedziņu, vēstīts Edgara Orlova materiālā "No Birkava grib piedzīt simtiem tūkstošu eiro" izdevumā "Privātā Dzīve".
Jau vairāk nekā 12 gadus notiek tiesas sēdes, jo apsūdzētās personas neuzskata, ka viņiem būtu jāatmaksā pašu galvotais kredīts.

Lieta aizsākās 2006.gadā, kad dzīvojamās mājas celtniecībai uz Birkavam tolaik piederošās zemes SIA Buļļu 35 paņēmusi 2,94 miljonus eiro kredītu Danske Bank Latvijas filiālē.

Par šī aizdevuma atmaksu, ieķīlājot nekustamo īpašumu, galvojis Birkavs, Gafts un Cvetkova, kuriem SIA piederējušas īpašuma domājamās daļas.

Krīzes dēļ aizdevums netika atdots un banka iesaistīja tiesu.

Banka atguva zemi, taču uzskatīja, ka nav pilnībā atguvusi izsniegtā kredīta vērtību, atkal vērsās tiesā, apgalvojot, ka minētās trīs personas parādā vairāk nekā 600 000 eiro.

Birkavs skaidro, ka tiesas procesā vairs neiesaistās, zemes gabals viņam vairs nepieder, un viņš nav lietas kursā par notiekošo.

Savukārt Cvetkova atklāja, ka joprojām pret visiem trim galvotājiem turpinās piedziņas process un vienošānās ar banku nav panākta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas