Karaliskā ģimene satraukusies par Meganas un Harija dēlu

Rita Lazda 20.janvāris 2020, 14:40
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Pēc tam, kad tapa zināms, ka princis Harijs un viņa sieva Megana paziņoja, ka nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā un kādu laiku uzturēsies Kanādā, Lielbritānijas karaliskā ģimene paudusi bažas par to, cik bieži vispār pārējā ģimene satiks abu atvasi.
Kā raksta tabloīds "Express", tad uz vienas rokas pirkstiem saskaitāms, cik bieži kopš Ārčija nākšanas pasaulē viņu satikusi pārējā karaliskā ģimene- vectēvs Čārlzs ar sievu Kamillu, princis Viljams ar sievu un bērniem, kā arī karaliene Elizabete II. Šī iemesla dēļ kāda ģimenei pietuvināta persona medijiem norādījusi, ka šobrīd valda satraukums, cik gan bieži mazo puisēnu pārējiem izdosies satikt, ja viņš ar vecākiem atradīsies Kanādā, un, iespējams, Lielbritānijā vairs neatgriezīsies.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana ar karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteiksies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma.

Vienošanās nozīmē, ka Elizabetes mazdēls Harijs un viņa sieva ASV televīzijas aktrise Megana Mārkla pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība". Savulaik to jau tika pieredzējusi Harija māte princese Diāna, kad viņa 1996.gadā izšķīrās no prinča Čārlza.

"Esmu gandarīta, ka pēc vairākus mēnešus ilgušām sarunām un pēdējā laika diskusijām mēs esam vienojušies par konstruktīvu un labvēlīgu tālāko ceļu manam mazdēlam un viņa ģimenei," teikts 93 gadus vecās karalienes paziņojumā.

"Es atzīstu, ka viņiem bijuši izaicinājumi, ko viņi pēdējo divu gadu laikā pieredzējuši lielās uzmanības dēļ, kas viņiem pievērsta, un es atbalstu viņu vēlmi pēc neatkarīgākas dzīves," norādīja karaliene.

Elizabete atzina, ka ir "īpaši lepna par to, cik ātri Megana kļuva par daļu no ģimenes", un novēlēja pārim "laimīgu un mierīgu jauno dzīvi".

Atsevišķā paziņojumā Bakingemas pils norādīja, ka "Saseksi vairs neizmantos savus titulus "viņa karaliskā augstība" un viņi vairs nav strādājoši karaliskās ģimenes locekļi".

"Kā tas vienošanās ceļā ir panākts jaunajā norunā, viņi saprot, ka viņiem ir jāatkāpjas no karaliskajiem pienākumiem, ieskaitot oficiālos militāros amatus. Viņi arī vairs nesaņems valsts finansējumu par karaliskajiem pienākumiem," teikts paziņojumā.

Vienošanās nosacījumos paredzēts, ka pāris atmaksās 2,4 miljonus sterliņu mārciņu, kas no nodokļu maksātāju līdzekļiem tērēti, lai netālu no Vindzoras pils atjaunotu Frogmoras kotedžu.

Lielākā daļa britu mediju vienošanos interpretē kā karalienes sodu par Harija un Meganas uzvedību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas