Harijs beidzot paziņo, kāpēc atkāpies

Baiba Puriņa 20.janvāris 2020, 10:50
 
GEORGE ROGERS-POOL/SIPA/Scanpix/LETA
Pēc daudzām spekulācijām par un ap prinča Harija un Meganas lēmumu par atteikšanos no karaliskajiem pienākumiem, kura rezultātā viņiem atņemti arī karaliskie tituli, svētdien beidzot Harijs pauda iemeslus, kāpēc izlēmis spert šādu soli, vēsta BBC.

Svētdienas vakarā Harijs piedalījās publiskā pasākumā, kurā atzina, ka pieņēmis "likteņa izaicinājumu" un viņam "nav bijusi cita iespēja".

Harijs atklāja, ka viņi ar Meganu cerēja turpināt kalpot karalienei, taču bez valsts finansējuma. "Diemžēl, tas nebija iespējams," viņš piebilda.

Harijs teica, ka ir "atradis mīlestību un laimi, ko meklējis visu dzīvi" ar Meganu, bet princis uzsvēra, ka viņi "nepamet" ģimeni. "Lielbritānija ir manas mājas un vieta, ko mīlu un tas nekad nemainīsies," viņš apgalvoja.

Harijs norādīja, ka viņš izlēma pasargāt savu ģimeni no savas dzīves spiediena dēļ un, lai meklētu "mierīgāku dzīvi". Tāpat viņš apgalvoja, ka vienmēr cienīs savu vecmāmiņu: "Mēs cerējam, ka varēsim turpināt kalpot karalienei, Nāciju Sadraudzībai un militārajiem spēkiem, bet bez valsts finansējuma. Diemžēl, tas nebija iespējams."

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana ar karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteiksies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas