Kanādieši nebūt nav sajūsmā par Harija un Meganas ierašanos

tautaruna.lv 17.janvāris 2020, 18:34
 
AFP / Scanpix / LETA
Harijs un Megana, paziņojot vēlmi par atteikšanos no karaliskajiem pienākumiem un pārcelšanos uz Kanādu. Taču izrādās, ka paši kanādieši nebūt nav priecīgi par šādiem pāra plāniem.

Kā vēsta tabloīds “Mirror”, trīs ceturtdaļas kanādiešu negrib uzturēt karalisko pāri. Vairums kanādiešu nevēlas, lai Harijs un Megana dzīvotu viņu valstī, īpaši pēc paziņojuma, ka Saseksas hercogi grasās dalīt savu laiku starp Lielbritāniju un Kanādu.

Iedzīvotāju aptauja parādījusi, ka 15% aptaujāto kanādiešu nav ar mieru “uzturēt” Hariju un Meganu. Tikai 3% atbalstīja šādu ieceri, kamēr 19% aptaujāto esot ar mieru apmaksāt tikai daļu no pāra izdevumiem.

Kamēr vēl nav īsti skaidrs, vai Kanādas nodokļu maksātāju nauda tiks izmantota Saseksas hercogu vajadzībām, Kanādas policija apstiprināja, ka viņiem uzdots apsargāt pāri.

Jānorāda, ka tajā pašā laikā 69% kanādiešu apgalvo, ka Harijs ir viņu iecienītākais karaliskās ģimenes pārstāvis. Tikmēr Kanādas premjerministrs Žistēns Trido norāda, ka joprojām karaliskajai ģimenei ir jāpieņem daudz lēmumu attiecībā uz pāri, norādot, ka kanādieši ir gatavi uzņemties savu daļu atbildības. Pretējs viedoklis gan ir partijas “Bloc Québécois ” līderim, kurš nesaprotot, kāpēc Kvebekas iedzīvotāju nodokļi būtu jāizmanto Harija un Meganas vajadzībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas