Meganas draugi atklāj, kāpēc viņa atteikusies no karaļnama

tautaruna.lv 17.janvāris 2020, 17:22
 
GEORGE ROGERS/SIPA/SCANPIX/LETA
Vien pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla paziņoja, ka atkāpjas no karalisko pienākumu pildīšanas, presē netrūkst spekulāciju, kāds ir šādas rīcības iemesls. Kamēr vieni nopeļ pāri par šādu lēmumu, Meganas draugi, kuri vēlējušies palikt anonīmi, atklājuši patiesos iemeslus.
Lai gan jau no brīža, kad oficiāli paziņots par prinča Harija un Meganas attiecībām pāris allaž sabiedrībā redzams smaidīgs, izrādās, ka Saseksas hercogiene patiesībā jutusies diezgan slikti un regulāri cietusi no panikas lēkmēm, raksta "The Mirror". Situācija pasliktinājusies pēc dēla Ārčija piedzimšanas, kad Megana mēģinājusi būt izcila mamma. Tieši tāpēc atkāpšanās no karalisko pienākumu pildīšanas viņai bijis "dzīvības un nāves" jautājums.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmdien piekritusi pārejas posmam attiecību noregulēšanā ar princi Hariju un viņa sievu Meganu Mārklu, kuri pagājušajā nedēļā negaidīti paziņoja par attālināšanos no karaļnama.

Karaliene paziņoja, ka Harijam un Meganai tiks atļauts sadalīt savu laiku starp Lielbritāniju un Kanādu, kamēr tiks pieņemts lēmums par viņu nākotni.

Mediji ziņoja, ka viņi par savu lēmumu nav iepriekš informējuši ne karalieni Elizabeti II, kas ir Harija vecmāmiņa, ne Harija tēvu princi Čārlzu.

Čārlzs un Harija vecākais brālis princis Viljams šodien pievienojās karalienei viņas privātajā Sandringemas muižā, Anglijas austrumos, lai sarunās ar Hariju atrisinātu krīzi, ko izraisījis prinča negaidītais paziņojums.

93 gadus vecā karaliene raksturoja sarunas kā ļoti konstruktīvas un sacīja, ka viņa un ģimene "pilnībā atbalsta Harija un Meganas vēlmi radīt jaunu dzīvi kā jaunai ģimenei".

"Lai gan mēs būtu devuši priekšroku tam, ka viņi paliek pilna laika karaliskās ģimenes strādājošie locekļi, mēs cienām un saprotam viņu vēlmi dzīvot neatkarīgāku dzīvi kā ģimenei, vienlaikus paliekot vērtīgai manas ģimenes daļai," paziņoja karaliene.

"Harijs un Megana ir skaidri likuši saprast, ka nevēlas paļauties uz valsts finansējumu savā jaunajā dzīvē," viņa piebilda.

"Tādēļ panākta vienošanās, ka būs pārejas periods, kurā Saseksas hercogs un hercogiene pavadīs laiku Kanādā un Lielbritānijā," paziņoja Elizabete II.

"Šie ir sarežģīti jautājumi, kas manai ģimenei jāatrisina, un vēl paveicams zināms darbs, bet es esmu lūgusi pieņemt gala lēmumus tuvākajās dienās," norādīja karaliene.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas