Kur Harijs un Megana ņems naudu pēc aiziešanas no karaliskās ģimenes?

tautaruna.lv 18.janvāris 2020, 16:12
 
GEORGE ROGERS- POOL/SIPA/SCANPIX/LETA
Atsakoties no karaliskajiem pienākumiem, Meganai un Harijam nāksies kļūt arī finansiāli neatkarīgiem, vēsta BBC.

Šobrīd aptuveni 95% pāra ienākumu veido princis Čārlzs, kurš uztur arī Viljamu un Ketrīnu, apmaksājot viņu publiskos pienākumus. Čārlzs savus maksājumus Saseksas un Kembridžas hercogiem veic no ienākumiem, ko iegūst kā Kornvolas hercogs ar saviem īpašumiem un investīcijām.

Atlikušos 5% no Saseksas hercogu ienākumiem veido ienākumi, ko veido valdības maksājumi karaļnamam par pienākumu pildīšanu un pils uzturēšanu.

Jāņem vērā, ka abiem ir arī savi personiskie uzkrājumi. Viljams un Harijs savās 30 gadu dzimšanas dienās saņēma mantojumu no mātes, kas ir vairāk nekā 15 miljoni eiro, kā arī viņas dārglietas. Tāpat Harijs ir mantojis naudu un īpašumus arī no savas vecvecmāmiņas Karalienes mātes.

Megana ilgu laiku filmējās populārajā seriālā "Ģēnijs uzvalkā" ("Suits"), par katru sēriju saņemto 50 000 dolāru (vairāk nekā 44 tūkstošus eiro).

Pēc karalisko pienākumu pildīšanas beigšanas Harijs un Megana vairs nesaņems valdības izsniegto naudu karaliskajai ģimenei. Taču pāri turpinās apsargāt par nodokļu maksātāju naudu.

Harijs un Megana apgalvo, ka vienmēr paši apmaksājuši savus privātos ceļojumus un tā arī turpinās darīt. Viņi gan plāno paturēt savā īpašumā savrupmāju Lielbritānijā, kura renovēta par nodokļu maksātāju naudu.

Joprojām nav pilnībā skaidrs, kā Harijs un Megana pelnīs naudu turpmāk. Karaliskās ģimenes eksperts Deivids Maklūrs norāda, ka, iespējams, pāris varētu pelnīt, rakstot grāmatas un piedaloties televīzijas raidījumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas