Sviests! Aivis Ceriņš pikts par situāciju bankā

tautaruna.lv 5.janvāris 2020, 8:44
 
Alise Šulca/F64 Photo Agency
TV personība un pasākumu vadītājs Aivis Ceriņš neslēpis savu sašutumu par to, cik patiesībā sarežģīta va izrādīties "SmartID" atjaunošana jaunā telefonā.
"Nomainot telefonu, zūd SmartID, eParaksts u.c. labumi. Domāju, tāds nieks to būs atjaunot. Izrādās, tādi kā es desmitiem sēž Luminor filiālēs kā muļķi, jo to var izdarīt tikai klātienē. Sajūta kā savulaik aizejot uz pastu. Sviests," mikroblogošanas vietnē twitter raksta Aivis.

Kamēr viņam piekrīt arī politiķis Edvards Smiltēns, tikmēr citi mikroblogošanas vietnes lietotāji un komentētāji neslēpj, ka patiesībā situācijai ir arī ļoti vienkāršs risinājums. "Smart ID gan var nomainīt bez bankas apmeklējuma, bet tas jādara pirms ir izdzēstas vecā telefona “iekšas”," usver kāda padomdevēja.

Jau vēstīts, ka jau kādu laiku ir stājusies spēkā ES regula par drošiem tiešsaistes maksājumiem, un tās prasības attiecās arī uz visām Latvijas bankām. Lai veicinātu klientu tiešsaistes autentifikācijas un maksājumu drošību, bankas no ierastajām kodu kartēm pāriet uz daudz drošākiem autentifikācijas risinājumiem - Smart-ID un kodu kalkulatoriem.

Lai nodrošinātu pēc iespējas ērtāku un vienkāršāku pāreju, nepieciešams savlaicīgi pieslēgties bezmaksas mobilajai lietotnei Smart-ID, ko var izmantot gan viedtālruņiem, gan planšetdatoriem (Android, iOS). Smart-ID piedāvā drošu un ērtu piekļuvi internetbankai, mobilajai bankai un tiešsaistes maksājumiem.

Ja klientam nav viedtālruņa vai viņš nolēmis Smart-ID lietotni neizmantot, pieslēgties internetbankai, kā arī veikt maksājumus iespējams arī ar kodu kalkulatoru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:51

Jaunākās diskusijas