Virsnīte paskaidro, kāpēc viņas meita var neiet skolā

Baiba Puriņa 11.decembris 2019, 16:45
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Žurnāliste un televīzijas raidījumu vadītāja Kristīne Virsnīte šobrīd ar ģimeni devusies uz Āfriku, kur grasās sagaidīt arī Jauno gadu. Daudzus satrauca jautājums par viņas 10 gadus vecās meitas izglītību, dodoties divu mēnešu ceļojumā uz Āfriku. Virsnīte beidzot publiski sniegusi atbildi par meitas mācībām.

Kristīne neslēpj, ka bijusi pārsteigta par bieži uzdoto jautājumu, kā viņas meita, kura ir skolniece, varot doties divu mēnešu ceļojumā.

Savā Instagram kontā Virsnīte paskaidro: "Amēlija mācās brīnišķīgā skolā, kurā gan direktore, gan skolotāji atbalsta mūs, kā vien varēdami, jo tic, ka bērna apvāršņi paplašinās, redzot pasauli. Nav tā, ka Amēlija kaut ko kavētu, jo skola no savas puses ir nodrošinājusi atbalsta cilvēku, ar kuru sazinos par to, kādi uzdevumi un pārbaudes darbi Amēlijai ir jāpaveic, lai varētu izlikt atzīmes un veiksmīgi pabeigt 5.klases pirmo pusgadu. Daļu Ame jau atrisināja, esot vēl skolā, izpildot uzdevumus uz priekšu, savukārt vakar rakstīja pārbaudes darbu latviešu valodā, vēl pirms pāris dienām matemātikā, šodien plānā ir dabas un sociālo zinību kontroldarbi. Mācības norit katru dienu un Amēlija apgūst visu to pašu, ko viņas klasesbiedri, esot skolā, turklāt jau pavisam drīz sāksies garais Ziemassvētku brīvlaiks, tas nozīmē, ka skolā neies arī tie, kuri palikuši Latvijā."

Viņa gan neslēpj, ka palīdzēšana meitai nesokas viegli: "Es saprotu, ka šādā veidā var lieliski mācīties, taču būšu atklāta - es nekad neesmu izjutusi aicinājumu būt skolotājai, šis nav mans lauciņš, taču kādu brīdi šādi varu. Man cilvēki raksta, ka šis ir absurds, bērnam jābūt skolā, lai socializētos, uz ko es atbildu - viņa socializējas 8 mēnešus gadā, tāpēc viens mēnesis viņai neko nenolaupīs. Un, ja mēs ar atvērtu prātu domājam par šo situāciju - ko tieši bērns var nokavēt vai palaist garām 10 gadu vecumā? Ja mēs par visām varītēm nebūtu iekrampējušies savas kastes malās, mums pavērtos horizonts, aiz kura cilvēks kļūst sakarīgāks gan sev, gan citiem!"

View this post on Instagram

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Jau vēstīts, ka Kristīne Virsnīte kopā ar ģimeni uz 2 mēnešiem pamet Latviju. Virsnīte toreiz soctīklos rakstīja: "Manas ģimenes grandiozie jaunumi - nākamās nedēļas beigās mēs startējam līdz šim savas dzīves lielākajā ekspedīcijā: Rīga - Dakāra - Rīga! Priekšā 15 tūkstoši kilometru un divi mēneši pašu būvētā mājā uz riteņiem. Mēs brauksim cauri Eiropai, ceļosim Marokā, mums noteikti jumtiņu noraus Mauritānija un pārsteigs Senegāla, kur sagaidīsim 2020.gadu!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas