Ušakovs parāda, ko nozīmē atkritumu "krīze" Briselē

Rita Lazda 8.decembris 2019, 15:35
 
facebook.com/ Nils Ušakovs
Laikā, kad Saeima līdz 12.martam pagarina ārkārtējās situācijas regulējumu atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs(S) parādījis, ko nozīmē atkritumu "krīze" Briselē.
"Tā izskatās tagad Brisele, šeit atsevišķās pilsētas komūnas netiek izvesti atkritumi. Bet atceries - atkritumu krīze ir Rīgā. Un atlaista tiek Rīgas dome," pie attēla, kurā redzami Briseles ielās sakrautie atkritumu maisi raksta bijušais Rīgas domnieks.

Kāds komentētājs mikroblogošanas vietnē twitter gan N.Ušakovam norāda, ka šādi Briselē tiek šķiroti atkritumi.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien lēma līdz 2020.gada 12.martam pagarināt ārkārtējās situācijas regulējumu atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā.

Savukārt Rīgas domes vadība iepriekš vairākkārt paudusi nostāju, ka atkritumu apsaimniekošanas jomā galvaspilsētai ārkārtējās situācijas regulējuma pagarināšana nav nepieciešama.

Lai gan Rīgas dome sarunu procedūras ceļā ir vienojusies ar atkritumu apsaimniekošanas komersantiem par sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumu turpināšanu, līdz ārkārtējās situācijas beigām nākamnedēļ iedzīvotājiem un komersantiem nav iespējams noslēgt jaunus līgumus par pakalpojuma saņemšanu, uzskata VARAM.

Likumprojekta anotācijā ministrija norāda, ka Rīgas dome pēc Konkurences padomes paziņojuma par pagaidu noregulējumu nav veikusi nekādas darbības, lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktību un neradītu antropogēnas katastrofas draudus, kas saistīti ar potenciālu kaitējumu videi un sabiedrības veselībai, ja 15.septembrī tiktu apturēta vai būtiski apgrūtināta sadzīves atkritumu savākšana un izvešana Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Ministrija atgādina, ka, ievērojot domes nespēju nodrošināt savu funkciju izpildi atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam, Ministru kabinets 12.septembrī pieņēma rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, kas tika akceptēts arī Saeimā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas