Kā klājas ar vēzi slimajam latviešu mūziķim, kas Rigvir aizlieguma dēļ palicis bez zālēm?

Viktorija Gabrjuna 5.decembris 2019, 17:31
 
Vladislavs Proškins/F64
Kad tika apturēta pretvēža preparāta Rigvir izplatīšana Latvijā, tas būtiski ietekmēja populārā rokmūziķa un dziesmu autora Harija Zariņa veselību, jo viņš ar šīm zālēm ārstējās, vēstīts Jura Vaidakova materiālā "Pagaidām viss ir okei" izdevumā "Kas Jauns".

Pirms kāda laika vēstījām, ka Latvijas rokmūzikas leģenda Harijs Zariņš pretvēža medikamentu Rigvir lieto jau vairāk nekā trīs gadus, savukārt medikamenta izplatīšanas apturēšana liek viņam jautāt - "ja man kļūs sliktāk, kurš par to atbildēs?"

"Man ir palikusi vairs tikai viena Rigvir ampula, ar to pietiek pusotram mēnesim. Ko darīšu tālāk, nezinu," toreiz sacīja Harijs Zariņš.

Tagad Zariņš atklāj - kad Latvijā tika paziņots par Rigvir aizliegumu, viņam izpalīdzēja labi cilvēki, šīs zāles atvedot no ārzemēm - vienu ampulu viņš jau iešpricējis, palikušas vēl divas.

Zariņš paskaidro, ka viena ampula domāta vienam mēnesim un cer, ka viņam tiks palīdzēts arī turpmāk.

Šoruden Zariņam tika veiktas pārbaudes un nozīmēta dinamiskā novērošana.

"Šos trīs gadus, kamēr lietoju Rigvir, audzējs nav progresējis. Un tas ir galvenais. (..) Manās interesēs ir iegūt laiku. Medicīna attīstās ļoti strauji - iespējams, ka tuvā nākotnē radīsies jaunas un visiem pieejamas ārstēšanas metodes, kas ļaus no audzēja atbrīvoties pavisam," pauda Zariņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:40

Jaunākās diskusijas