Sondra Zaļupe: Varētu lūgt Igaunijai, lai tā mani glābj no manas valsts

tautaruna.lv 6.decembris 2019, 9:30
 
facebook.com
Mūziķa Riharda Zaļupes sieva Sondra Zaļupe aktīvi turpina cīņu ar vēzi. Lai saņemtu sev nepieciešamo zāļu devu, Sondra regulāri brauc uz Tartu Igaunijā, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Es pērku laiku" izdevumā "Privātā Dzīve".

Sondra skaidro, ka Latvijā viņai nepieciešamās zāles trim nedēļām maksā 5000 eiro, bet Igaunijā 4500 eiro, tapēc viņa reizi trijās nedēļās brauc uz Tartu.

Kā atklāj Sondra, sāpīgākais ir tas, ka viņai jālūdz cilvēkiem ziedot nauda, lai brauktu uz Igauniju, kuras iedzīvotājiem šīs zāles ir bez maksas.

Kā izrādās, šīs zāles apmaksā gandrīz visās Eiropas Savienības valstīs, bija palikusi tikai Latvija un Rumānija, taču tagad par zālēm maksā arī Rumānijā.

Kad Zaļupe Saeimā stāstīja, ka melanomas ārstēšanai Latvijā būtu nepieciešami 8-10 miljoni eiro gadā, kāds politiķis ieminējās, ka šo summu tiešām vajadzētu atrast, jo drīz Latvijā apstiprinās budžetu, kurā 16 miljoni eiro atvēlēti jaunlopu selekcionēšanai.

"Sēdēju un domāju - kādā valstī es dzīvoju? Valstī, kur lopi ir lielāka prioritāte nekā cilvēka dzīvība? Neslēpšu, ka esmu apsvērusi domu arī par to, ka varētu lūgt Igaunijai, lai tā mani glābj no manas valsts," atklāta ir Sondra, piebilstot, ka tas ir viens no variantiem, kā izlglābt sevi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas