Māra Zālīte skarbi kritizē "Spēlmaņu nakts" ceremoniju

Viktorija Gabrjuna 25.novembris 2019, 13:52
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Latvijā pazīstamā dzejniece Māra Zālīte sociālajā tīklā Facebook skarbi izteikusies par sestdien aizvadīto "Spēlmaņu nakts" ceremoniju, kurā tika pasniegtas balvas par sasniegumiem teātra lauciņā.

Režisors Viesturs Meikšāns Facebook izveidoja diskusiju, rakstot, ka, pēc viņa domām, pēdējos 3-4 gados "Spēlmaņu nakts" ir kļuvusi par baudāmu, oriģinālu notikumu.

Viņš aicināja paust savu viedokli un šo iespēju izmantoja Zālīte.

Viņa gan skarbi izteicās par aizvadīto ceremoniju.

"Neprofesionāli paviršs, provinciāli polipofigistisks pasākums. Milzīgi ētera laika zaudējumi ar tukšu drebelēšanos, stostīšanos ( lai piedod, Ivars, jo vispār viņš ir labs aktieris), un “parka” neveiklo trilleri. Visbēdīgāk, ka pašiem rīkotājiem, kas pūta un dega, viss liekas kārtībā. Es nerakstītu, bet atceros, piem., Mārtiņa Meijera rīkotos svētkus," rakstīja Zālīte.

Tikmēr arī citi Facebook lietotāji pauda kritisku viedokli.

"Pievienojos Mārai Zālītei, jo patiesībā pārnēma apjukums. Kam tas ir domāts? Mājas ballītei brīvdabā? Varbūt. Gaumes, inteligences un humora izjūtas trūkums. Ar draugiem atcerējāmies Meijera “Spēlmañu nakti”, pēdējā, kas bija baudāma. Lielā mūzikas balva nekad nepiełauj šādu lētumu. Žēl...." teikts kādā komentārā.

Vēl kāds raksta: "Man arī viss likās mazliet neveikli! Skatītāju, tātad mākslinieku, sejās prieks parādījās, nosaucot uzvarētājus! Mazliet atkal aizrāvušies, taisot lielo mākslu, tai pašā laikā bez pī, pī, pī.... arī nevarēja iztikt!"

Jāpiebilst, ka "Spēlmaņu naktī" triumfu piedzīvoja Elmāra Seņkova izrāde "Pūt, vējiņi!", kas saņēma "Grand Prix" balvu, tāpat režisors plūca uzvaras laurus kategorijā "Gada režisors". Tostarp, par gada aktrisi atzīta Dailes teātra Zālītes meita aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa par Solanžas lomu izrādē "Kalpones", Abigailas Viljamsas lomu izrādē "Salemas raganas" un par Lulū lomu izrādē "Lulū".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas