Atklāts, kā aizritēja Mārtiņa Ķibilda bēres

Viktorija Gabrjuna 12.novembris 2019, 11:24
 
Ziedonis Pumpurs/F64
8.novembrī Torņkalna baznīcā aizkustinošā atvadu ceremonijā pēdējā ceļā tika tika pavadīts TV žurnālists Mārtiņš Ķibilds, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Viņš dzīvoja tieši tā, kā gribēja".
Tiek vēstīts, ka atvadīties no Ķibilda bija ieradušies vairāki simti cilvēku.

Bēru dievkalpojumu vadīja Rīgas Lutera draudzes mācītājs Kaspars Simanovičs.

Bērēs bija arī aizkustinošs muzikālais noformējums, par kuru bija parūpējušies Mārtiņa draugi - mūziķi no grupas "Prāta Vētra", dziesminieks Kārlis Kazāks, Goran Gora un citi.

Pašā bēru ceremonijā Mārtiņa tuvākie draugi, stāvot pie viņa zārka, dalījās skaistās atmiņās par Ķibildu.

Jāpiebilst, ka Ķibilda bērēs tika manītas tādas sabiedrībā pazīstamas personas kā Artūrs Skrastiņš ar sievu Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Gustavs Terzens, Pauls Ķesteris, Uģis Joksts, Mārtiņš Rītiņš, Ieva Akuratere, Reinis un Maija Sējāni un citi.

Jau ziņots, ka nāve Ķibildam piezagās pēkšņi - 26. oktobrī Mārtiņš nomira Amsterdamā un viņa dzīvību vairs neizdevās glābt.

Par negaidīto un tik pēkšņo Mārtiņa Ķibilda aiziešanu mūžībā tika paziņots VFS «Films» (Vides filmu studija) «Facebook» lapā. Citējam tur publicēto ierakstu: «Mūsu viena no dedzīgākajām liesmām ir pārdegusi un izdegusi. Mārtiņ, mums Tu vienmēr paliksi spožs, lai arī kurp Tu esi devies. Lūk, skumjā ziņa no Mārtiņa ģimenes: «Sestdien, 26. oktobrī, pēkšņi miris TV raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds. Mārtiņa ģimene lūdz cienīt piederīgo privātumu un plašākus komentārus šobrīd nesniegs. Visa informācija par atvadīšanos tiks laikus publicēta «Facebook» lapā: «fb.me/KibildsAtvadas» Lai miers Tev un visiem, kas ar Tevi!»»

Mārtiņš Ķibilds ir dzimis 1973. gada 23. jūlijā Saldū. Ir mācījies Rīgas valsts 1. ģimnāzijā. Četrus gadus studēja Juridiskajā fakultātē, bet neilgi pirms bakalaura darba rakstīšanas augstskolu pameta. Žurnālists nekad nav slēpis, ka ir ieguvis tikai vidusskolas diplomu, esot lielisks piemērs tam, ka ne jau augstskolu daudzums ir galvenais erudīcijas un talanta noteicējs.

Šogad, turpinot veidot informācijas bagāto, interesanto un iemīļoto arhitektūrai veltīto raidījumu «Adreses», kas bija viņa paša radītais sirdslolojums mediju lauciņā, Mārtiņš bija pievienojies arī Latvijas televīzijas raidījuma «Kultūrdeva» komandai.

Viņš ir strādājis kā avīzes «Diena» žurnālists, 90. gados ir vadījis LNT raidījumu «Nedēļa». Sākot no 2002. gada līdz 2007. gadam vadīja populāro erudīcijas TV spēli «Gribi būt miljonārs?» latviešu versiju. Pateicoties tieši piecu gadu ilgajai erudīcijas spēlei, Mārtiņš kļuva atpazīstams plašākai sabiedrībai. Interesanti, ka Ķibilds bija otrs jaunākais spēles «Gribi būt miljonārs?» vadītājs pasaulē. 13 gadus viņš ir darbojies arī reklāmas aģentūrā kā radošais direktors. Ķibilds ir bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas