Indrai Salcevičai skarbs viedoklis par "fotošopu"

tautaruna.lv 11.novembris 2019, 23:02
 
Līva Simsone/F64
Stiliste un blogere Indra Salceviča savā Instagram profilā dalījusies ar skarbu viedokli par slaveno foto rediģēšanas un uzlabošanas programmu Photoshop.
"Es jums izstastīšu patiesību. Neviens "fotošops" neglābs jūs no realitātes. Kāda jēga bildē ievilkt vēderu, noņemt zodu, izgludināt ādu, ja realitātē nav filtru, ko uzlikt uz redzamā. Es tāpat Tevi redzēšu uz ielas un ballītēs tādu, kāda Tu patiesībā esi! Es domāju, ka "fotošopa" radītājam ir jāuzņemas atbildība par cilvēka prāta čakarēšanu. Gaismu vai filtrus es saprotu. Bet tās ķermeņa formu kropļošanas! Nu cik var? Ja jau tik ļoti sabiedrība uztraucas par dabu, ieviešot zero waste, vegan un citas dzīves filozofijas, tad kāpēc mēs turpinām noliegt visu dabīgo un īsto, to visu laiku uzlabojot līdz pārcentībai," savu viedokli pauž Salceviča.

Viņas ierakstu komentējušas daudzas sievietes, paužot arī savu nostāju par šīs programmas radītajiem efektiem uz sabiedrību un izvērš diskusiju par vērtībām. Tāpat ieraksta autore saņēmusi komplimentus par spēju atklāti paust skarbu viedokli par šo tēmu.

"Paralēli mums jāmācās arī būt iecietīgākiem pret citu nepilnībām. Dzīvē, televīzijā, internetā. Jo padomājam- no kurienes tad cēlusies šī nepieciešamība būt perfektai, nevainojamai? Katrai no mums droši vien nācies kaut reizi nu vismaz privātās sarunās ar draudzenēm klačojoties ko neglaimojošu par kādu atzīmēt, kur nu vēl domās. Tā teikt, paskatamies no kurienes šim procesam aug kājas," raksta dziedātāja Linda Leen.

View this post on Instagram

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

Stiliste un blogere Indra Salceviča bieži sociālajos tīklos publicē atklātu viedokli par dažādiem jautājumiem. Nesen viņa pauda sašutumu par Latvijas influenceru topu un tā veidošanas principiem. "Es, protams, saprotu, ka varu izsaukt kādu negāciju vētru par šo, bet man patiesi gribētos redzēt topu, kuru veidotāji nesastādītu pēc savas gaumes un interesēm. Man šķiet, ka dažas Latvijas krievvalodīgās meitenes patiesi ir pelnījušas būt tajā simtniekā. Par valodu runājot, īsti laikam nesaprotu arī latviešu blogerus, kuri veido saturu angliski, jo Instagramā ir taču poga "translate"," rakstīja Salceviča.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas