VIDEO: Vēl vienam Krievijas dziedātājam, iespējams, aizliegs iebraukt Latvijā

tautaruna.lv 11.novembris 2019, 14:30
 
Tass/Scanpix/LETA
Neoficiāla informācija liecina, ka arī reperis Timati varētu tikt iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, līdzīgi kā dziedātājs Grigorijs Ļepss, vēstīja "TV3 Ziņas".

Šā gada 21. novembrī “Arēnā Rīga” uzstāsies krievu reperis Timati, kura vārds šogad raisīja arī drošības iestāžu uzmanību.

Drošībnieki aicināja tirdzniecības centra “Alfa” veikalā “Black star wear” no sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

Valsts drošības dienests (VDD) apģērbu kolekcijā ar Kremļa tematiku tirgošanā saskatīja Krievijas centienus propagandēt tās ģeopolitisko kursu, tāpēc veica šā gadījuma izvērtēšanu.

Nesen melnajā sarakstā Ārlietu ministrs iekļāva slaveno Krievijas dziedoni Grigoriju Ļepsu. Šonedēļ ministrs atrodas komandējumos ārzemēs. Savukārt Saeimas Aizsardzības komisijas vadītājs Juris Rancāns (JKP) visai izvairīgi runā par iespēju, ka arī Timati varētu tikt iekļauts melnajā sarakstā: “Teiksim tā - es jums neko daudz sīkāk nedrīkstu stāstīt, bet to, ka šī situācija ir iestāžu redzeslokā, un šī situācija tiek monitorēta un kontrolēta. Šie lēmumi tiek pieņemti, izejot no mūsu valsts interesēm. Mēs redzam šīs maigās varas klātbūtni, un veicam pretpasākumus. Konkrētas detaļas nevaru stāstīt.”

Reperis jau iepriekš koncertējis Latvijā. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aicinājis Timati neprovocēt Latviju ar izteicieniem vai darbībām: “Manuprāt, Timatija kungam vajadzētu izdarīt pareizos secinājumus, un Latvija ir devusi skaidru signālu, kas notiks gadījumā, ja šis dziedātājs atklātā vai slēptā formā musinās Latvijā dzīvojošos cilvēkus, propagandēs agresiju vai Krievijas pārākumu pār citām valstīm.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas