Emocionāli: pēdējā Mārtiņa Ķibilda raidījumā runā viņa dēli

Viktorija Gabrjuna 8.novembris 2019, 9:30
 
Oksana Džadana/F64
Ceturtdienas vakarā Latvijas Televīzijā tika demonstrēts TV žurnālista Mārtiņa Ķibilda veidotais raidījums "Adreses" - pēdējais, ko viņš izveidoja pirms savas nāves.
Raidījuma sākumā kameru priekšā parādās Mārtiņa Ķibilda vecākie dēli - Bruno un Gustavs.

Ekrānšāviņš no video

Kā pauž Gustavs, tēvs nepaspēja līdz galam pabeigt raidījumu.

"Tēvam ļoti svarīgi bija pabeigt visu iesākto līdz galam. Kad sazinājos ar "Adrešu" režisoru, sapratu, ka tēvam bija teksti un balsis, kuras vajadzēja ierunāt dažas dienas pēc viņa aiziešanas. Lai palīdzētu viņam pabeigt šo pēdējo sēriju, balsis ierunāju es. Klausāmies, skatāmies un būvējam tādu pasauli, par ādu sapņoja mūsu tēvs," pauž Gustavs.

Jau ziņots, ka nāve Ķibildam piezagās pēkšņi - 26. oktobrī Mārtiņš nomira Amsterdamā un viņa dzīvību vairs neizdevās glābt.

Par negaidīto un tik pēkšņo Mārtiņa Ķibilda aiziešanu mūžībā tika paziņots VFS «Films» (Vides filmu studija) «Facebook» lapā. Citējam tur publicēto ierakstu: «Mūsu viena no dedzīgākajām liesmām ir pārdegusi un izdegusi. Mārtiņ, mums Tu vienmēr paliksi spožs, lai arī kurp Tu esi devies. Lūk, skumjā ziņa no Mārtiņa ģimenes: «Sestdien, 26. oktobrī, pēkšņi miris TV raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds. Mārtiņa ģimene lūdz cienīt piederīgo privātumu un plašākus komentārus šobrīd nesniegs. Visa informācija par atvadīšanos tiks laikus publicēta «Facebook» lapā: «fb.me/KibildsAtvadas» Lai miers Tev un visiem, kas ar Tevi!»»

Mārtiņš Ķibilds ir dzimis 1973. gada 23. jūlijā Saldū. Ir mācījies Rīgas valsts 1. ģimnāzijā. Četrus gadus studēja Juridiskajā fakultātē, bet neilgi pirms bakalaura darba rakstīšanas augstskolu pameta. Žurnālists nekad nav slēpis, ka ir ieguvis tikai vidusskolas diplomu, esot lielisks piemērs tam, ka ne jau augstskolu daudzums ir galvenais erudīcijas un talanta noteicējs.

Šogad, turpinot veidot informācijas bagāto, interesanto un iemīļoto arhitektūrai veltīto raidījumu «Adreses», kas bija viņa paša radītais sirdslolojums mediju lauciņā, Mārtiņš bija pievienojies arī Latvijas televīzijas raidījuma «Kultūrdeva» komandai.

Viņš ir strādājis kā avīzes «Diena» žurnālists, 90. gados ir vadījis LNT raidījumu «Nedēļa». Sākot no 2002. gada līdz 2007. gadam vadīja populāro erudīcijas TV spēli «Gribi būt miljonārs?» latviešu versiju. Pateicoties tieši piecu gadu ilgajai erudīcijas spēlei, Mārtiņš kļuva atpazīstams plašākai sabiedrībai. Interesanti, ka Ķibilds bija otrs jaunākais spēles «Gribi būt miljonārs?» vadītājs pasaulē. 13 gadus viņš ir darbojies arī reklāmas aģentūrā kā radošais direktors. Ķibilds ir bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas