Kaža publicē vārdus, ko teicis Valtera Frīdenberga bērēs

tautaruna.lv 18.oktobris 2019, 13:30
 
Reinis Hofmanis/F64 Photo Agency
Šī gada 17.oktobrī apritēja gads kopš mūžībā devās mūziķis, TV raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs. Zīmīgajā dienā viņa tuvs draugs Kārlis Būmeisters publicējis runu, ko teicis drauga bēru dienā.
"Mēs šodien atvadāmies no Tevis ar cerību, ka rīt būs vieglāk," savu sakāmo atvadoties no Valtera, toreiz sāka Kārlis. "Necerot, ka rīt ko vairāk izpratīsim, samierināsimies. Tikai kaut būtu vieglāk. Šķiet, ka mēs pat apzināti Tevi esam turējuši vēl šeit starp mums ar domu, ka skumjas, kam negribīgi seko asaras, vienreiz taču beigsies un varēsim no Tevis cienīgi, gaiši atvadīties".

Turpmākajos runas fragmentos Kārlis arī neslēpj, ka vēl pirms drauga nāves ar viņa draudzenes Kristīnes starpniecību nodevis Valteram zīmīgus vārdus.

Jau vēstīts, ka Valters Frīdenbergs mūžībā devās pēc ilgstošas cīņas ar smagu slimību. Lai glābtu viņa dzīvību tika sākta ziedojuma kampaņa, ar kuras palīdzību viņš varēja doties ārstēties uz Vāciju. Ziedojumos tika savākti vairāk nekā 132 000 eiro.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Vēlāk, 2011.gadā, viņš kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Valters Frīdenbergs strādāja arī Latvijas Televīzijā

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas