Aprit gads kopš Valtera Frīdenberga nāves

tautaruna.lv 17.oktobris 2019, 14:08
 
F64
Tieši pirms gada - 2018.gada 17.oktbrī - aizsaulē devās latviešu mūzķis Valters Frīdenbregs, kas cīnījās ar vēzi.
Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls "Ziedot.lv" pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā. Ziedojumos tika savākti vairāk nekā 132 000 eiro.

"Vakara Ziņas" informēja, ka pēdējā mēneša laikā mūziķa veselības stāvoklis pasliktinājās, kļuva smagāk. Viņu ievietoja slimnīcā. Pēdējās divas nedēļas, kopš Valteru ievietoja slimnīcā, viņa mīļotā meitene Kristīne un producents un režisors, kā arī labākais draugs Mareks Bērents uz maiņām dežurēja slimnīcā, līdz Valters aizgāja aizsaulē.

Gadu pēc mūziķa nāves joprojām nav zināms, kur atrodas viņa pelni.

Pēc Valtera nāves tika vēstīts, ka mūziķa pīšļi tiks izkaisīti okeānā Portugālē.

Lai arī par to, ko darīt ar aizgājēja pīšļiem, tiesīgi izlemt tikai tikai mirušā vistuvākie radinieki, viņiem pat neesot īsti skaidrs, kas ar tiem noticis, jo šajā jomā lēmumus pieņēma tikai un vienīgi Valtera draudzene Kristīne Paegle.

Savukārt pati Kristīne nevēlas sabiedrībai atklāt, kas noticis ar Valtera pīšļiem. Taču viņa atklāja, ka šobrīd turpinās tiesvedība par Valtera atstāto mantojumu.

Kā stāstīja Kristīne, testamenta dēļ jau uzreiz pēc Valtera aiziešanas pasliktinājās attiecības ar viņa tuviniekiem un draugiem, kas pret viņu esot izturējušies bez mazākās cieņas paliekas.

Kā izrādās, Valtera tēvs un brālis ir vērsušies policijā par to, ka Kristīne it kā esot nozagusi Valtera pelnus.

Nav gan zināms, kam Valters Frīdenbergs savā testamentā novēlējis mantojumu un ar ko tas viss beigsies.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Vēlāk, 2011.gadā, viņš kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādāja arī Latvijas Televīzijā, kura izsaka visdziļāko līdzjūtību viņa tuvākajiem cilvēkiem, draugiem un kolēģiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas